Cinci ţări „ameninţate” de Rusia cer ajutor în Congresul SUA

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
09/03/2017, 00:20
Cinci ţări „ameninţate” de Rusia cer ajutor în Congresul SUA

Diplomaţi din ţări est-europene şi baltice au făcut apel marţi la senatori americani ca să-i ajute să facă faţă ingerinţelor din partea Rusiei, care includ atacuri cibernetice, şi au insistat că sancţiunile impuse Moscovei nu ar trebui ridicate prea curând, transmite Reuters, citată de Agerpres.
Ministrul de externe al Ucrainei şi ambasadorii la Washington ai Poloniei, Georgiei, Letoniei, Lituaniei şi Estoniei au fost prezenţi la audierile subcomisiei pentru buget din Senatul SUA pe tema activităţii ruse în ţările lor.

„Până când Rusia nu pleacă de pe pământul ucrainean, sancţiunile nu ar trebui relaxate, ba dimpotrivă”, a declarat şeful diplomaţiei ucrainene Pavlo Klimkin.

Alţi diplomaţi au fost de acord, descriind eforturile ţărilor lor şi ale altora de a-şi reduce dependenţa faţă de gazul natural rus. „Ne gândim în mod real la diversificare”, a declarat , ambasadorul Poloniei la Washington.

Senatorul republican Lindsey Graham, preşedintele subcomisiei care supraveghează activitatea Departamentului de Stat şi a ajutoarelor internaţionale, a intervenit în cadrul subcomisiei pe fondul îngrijorărilor că preşedintele american Donald Trump nu ţine piept Moscovei şi că ar putea ridica sancţiunile impuse după ce Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea.

Citeşte mai mult pe Realitatea

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×