Serviciul secret american CIA, făcut de râs de un adolescent de 15 ani!

Filon Stan    Claudia Mîţoi   
în Galerie foto
22/01/2018, 13:58
Serviciul secret american CIA, făcut de râs de un adolescent de 15 ani!

Unul dintre cele mai cunoscute servicii secrete din lume a fost făcut de râs de un copil de 15 ani! Un adolescent britanic în vârstă de 15 ani a obţinut acces la planurile pentru operaţiuni ale serviciilor de informaţii din Afganistan şi Iran, pretinzând că este preşedintele CIA. Cazul a fost prezentat într-un tribunal din Londra, scrie The Telegraph. VEZI MAI MULTE IMAGINI SUS, ÎN GALERIA FOTO!

Din dormitorul locuinţei sale din Leicestershire, unde locuieşte cu mama lui, Kane Gamble a folosit „inginerie socială” (prin care o persoană foloseşte informaţii pentru a construi o imagine pe care o foloseşte apoi pentru a manipula alte persoane, cu scopul de obţine mai multe informaţii) pentru a accesa conturile personale şi de serviciu ale unor dintre cei mai importanţi lideri ai reţelelor de spioni din America.

Celebrul FBI, făcut de râs de un adolescent de 15 ani!

Kane Gamble a convins operatori de apeluri ai unei companii de internet importante că este John Brennan, la acea vreme director al CIA, pentru a obţine acces la computerele lui. Tânărul a convins, de asemenea, angajaţii unui birou de asistenţă al FBI că este Mark Giuliano, la acea vreme directorul adjunct al agenţiei, cu scopul de a obţine din nou acces la o bază de date secretă.

Adolescentul a avut ca ţintă şi US Secretary of Homeland Security, precum şi directorul serviciilor naţionale de informaţii din cadrul administraţiei Obama. Kane Gamble şi-a abordat victimele online, batjocorindu-le, publicând informaţii personale şi bombardându-le cu apeluri şi mesaje, dar şi descărcând materiale pornografice pe calculatoarele lor şi controlându-le iPad-urile şi ecranele televizoarelor.

Judecătorul Charles Haddon-Cave a notat: „A obţinut controlul asupra acestor oameni şi i-a manipulat, făcându-le vieţile dificile”. Analizând cazul, procurorul John Lloyd-Jones QC a spus că Gamble a înfiinţat în 2015 grupul Crackas With Attitude (CWA), spunându-i unui jurnalist: „Totul a început pentru că am devenit din ce în ce mai iritat de cât de corupt şi cu sânge rece este guvernul american. Aşa că am decis să fac ceva în legătură cu acest lucru”.

Medicii de partea apărării au spus că Gamble suferă de tulburări de spectru autist şi că la momentul săvârşirii infracţiunilor avea dezvoltarea psihică a unui copil în vârstă de 12 sau 13 ani. Judecătorul Haddon-Cave va pronunţa sentinţa în cazul lui Gamble la o dată care urmează să fie stabilită. 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×