China, reacţie la scandalul armelor nucleare din Coreea de Nord: „Suntem gata să cooperăm cu Rusia”

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
16/04/2017, 00:07
China, reacţie la scandalul armelor nucleare din Coreea de Nord: „Suntem gata să cooperăm cu Rusia”

China vrea să coopereze cu Rusia pentru a contribui la aplanarea pe cât de repede posibil a situaţiei din jurul Coreei de Nord, i-a spus ministrul de externe chinez, Wang Yi, omologului său rus, Serghei Lavrov.

„Obiectivul comun al ţărilor noastre este de a readuce toate părţile la masa negocierilor”, a spus Wang în timpul unei convorbiri telefonice cu Lavrov, vineri seara, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Ministerului de Externe chinez. ”China este gata să-şi coordoneze strâns acţiunile cu Rusia, pentru a contribui la aplanarea situaţiei în peninsulă şi a încuraja părţile să reia dialogul”, a mai afirmat acesta, citat de agerpres.ro.

Preşedintele american Donald Trump a promis că va „rezolva” problema programului nuclear nord-coreean şi a anunţat că un portavion american se îndreaptă spre Peninsula Coreeană.

Coreea de Nord este gata să „răspundă la orice atac nuclear tot printr-un atac nuclear”, a replicat numărul doi al regimului comunist de la Phenian, Choe Ryong-Hae, în cursul unei ceremonii care a precedat parada militară organizată cu prilejul împlinirii a 105 ani de la naşterea fondatorului Republicii Populare Democrate Coreene, Kim Ir-Sen.

SURSĂ: Realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×