CFR Marfă, pierderi de 132 de milioane în acest an. Măsura luată: se măresc salariile!

Alex Bradescu   
în Hotnews
30/10/2017, 00:00
CFR Marfă, pierderi de 132 de milioane în acest an. Măsura luată: se măresc salariile!

Compania de stat CFR Marfă, cel mai mare transportator feroviar de marfă, estimează pierderi de 137,2 milioane lei în acest an, la venituri totale de 823,3 milioane lei, arată proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pentru acest an. Mai mult, acţionarul majoritar, Ministerul Transporturilor, vrea să crească valoarea cheltuielilor de natură salarială, faţă de proiecţia iniţială a bugetului, pentru a plăti orele suplimentare şi tichetele de masă.

Astfel, compania estimează pentru acest an cheltuieli totale de 960,6 milioane lei, din care cheltuielile de natură salarială sunt planificate la 256,7 milioane lei. CFR Marfă este una din cele mai neprofitabile companii din România, ea înregistrând pierderi imense în fiecare an.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi din Cupa Romaniei

Cum justifică CFR Marfă creşterea salariilor

”Majorarea cheltuielilor de natură salarială faţă de nivelul prevăzut în ultimul buget de venituri si cheltuieli aprobat cu sumele aferente orelor suplimentare şi a cheltuielilor cu tichetele de masă acordate pentru ultimele două luni”, arată nota de fundamentare a proiectului de Hotărâre publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor.

Potrivit proiectului iniţial, aprobat în luna mai de Guvern, CFR Marfă îşi bugetase pentu acest an cheltuieli totale de 875,2 milioane lei, din care cheltuielile de natură salarială se ridicau la 245,9 milioane lei. Cheltuielile cu investiţiile sunt prognozate în acest an la 78 milioane lei. Compania estimează totodată creanţe restante de 360,1 milioane lei, la sfârşitul anului. CFR Marfă are aproximativ 6.600 de angajaţi.

sursa: news.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×