Cetăţenii care vin din Italia, Germania, Franţa, Spania şi Iran vor intra în carantină obligatorie!

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 16:23
Cetăţenii care vin din Italia, Germania, Franţa, Spania şi Iran vor intra în carantină obligatorie!
Cetăţenii care vin din Italia, Germania, Franţa, Spania şi Iran vor intra în carantină obligatorie! SURSA FOTO: Profimedia

Persoanele care vin în România din Italia, Franţa, Germania, Spania şi Iran vor fi plasate în caratină, aceste ţări fiind considerate zone roşii din punct de vedere al riscului de infectare cu coronavirus, conform News.ro.

Cetăţenii care vin din Italia, Germania, Franţa, Spania şi Iran vor intra în carantină obligatorie!

Lista a intrat în vigoare miercuri la ora 00:00, iar cetăţenii care vin de aceste state vor fi puşi automat în carantină. Oamenii care vin din oricare alte state, care fac parte din aşa zisa zonă galbenă, vor fi izolaţi la domiciliu timp de 14 zile.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a modificat, începânde de miercuri, de la miezul nopţii, lista statelor considerate ca făcând parte din zona roşie, din punct de vedere al cazurilor de infectare cu coronavirus.

Pe această listă figurează în acest moment Italia, Franţa, Germania, Spania şi Iran. Toţi cei care sosesc din aceste state vor fi plasaţi în carantină timp de 14 zile. Toate celelalte state sunt considerate ca făcând parte din zona galbenă.

România a intrat în carantină totală începând de miercuri!

Persoanele care se întorc din oricare altă ţară care fac parte din zona roşie, vor fi plasate în izolare la domiciliu timp de 14 zile. Ordonanţa militară nr. 3 prevede că ”se instituie măsura izolării la domiciliu sau, după caz, carantinării pentru toate persoanele care intră în România”.

România este începând de miercuri, de la ora 12:00, în carantină totală. Astfel, românii vor putea ieşi doar pentru a-şi face cumpărături şi pentru a merge la muncă, doar după ce au completat un formular pe proprie răspundere.

„După emiterea ordonanței militare 3, vom impune restricția și între orele 6 și 22. Cetățenii vor avea posibilitatea să iasă din casă pentru a merge la muncă, pentru a face cumpărături necesare, pentru a face analize medicale urgente, se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, pentru plimbarea animalelor de companie.

Cu privire la persoanele peste 65 de ani: sunt cei mai vulnerabili, pentru a-i proteja, se va institui această interdicție de a ieși de la domiciliu, dar nu pe toată perioada zilei. Va exista un interval în care să se poată deplasa pentru a-și cumpăra ce au nevoie, pentru plimbare”, a spus premierul Ludovic Orban.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×