Cele mai triste imagini de 8 Martie. S-au depus flori, dar din pacate nu le vor primi niciodata

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
09/03/2018, 16:50
Cele mai triste imagini de 8 Martie. S-au depus flori, dar din pacate nu le vor primi niciodata GALERIE FOTO

Este vorba despre protestul emotionant facut de mai multe tinere ieri, in Bucuresti, in fata Ministerului Justitiei. Ele au depus flori pe treptele institutiei, flori destinate tuturor femeilor care au cazut victime violentei domestice, violenta pe care cei de la Justitie inca nu au reusit sa o stopeze.

Numai anul trecut, in Romania, numarul victimelor violentei domestice a crescut de trei ori, iar statistica este ingrijoratoare. Protestatarele de ieri au spus ca actuala legislatie nu este deloc eficienta in astfel de cazuri si cer reprezentantilor din Minister sa intervina si sa faca ceva in acest sens.

Potrivit unei asociatii de aparare a victimelor violentei domestice, anul trecut peste 100.000 de femei au sunat la 112 sa reclame o agresiune. Dintre acestea, numai 1000 au cerut un ordin de restrictie, dar doar 400 au primit unul.

Mesajele atasate de florilor sunt de-a dreptul emotionante, fiecare fiind dedicata unei femei care nu mai este printre noi, fiind victima a violentei extreme.

Sursă: www.ştirilekanald.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×