Cele mai tari reacții de pe Internet la caricatura cu Simona Halep, din Charlie Hebdo!

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
15/06/2018, 18:20
Cele mai tari reacții de pe Internet la caricatura cu Simona Halep, din Charlie Hebdo!
Simona Halep Charlie Hebdo reactii internet

JeSuisCharlie este de domeniul trecutului, pentru români! Charlie Hebdo, faimoasa publicație de satiră din Franța, a publicat pe prima pagină o caricatură cu titlul „O româncă câştigă Roland Garros-ul” și care o ilustrează pe tenismena Simona Halep ținând deasupra capului trofeul recent câștigat la Roland Garros. Personajul strică însă: ”Fier vechi, fier vechi”!

Ce reacții au avut românii pe internet la caricatura cu Simona Halep din Charlie Hebdo

Românii însă nu au prins gluma celor de la Charlie Hebdo, așa că s-au năpustit asupra revistei și întregii Franțe cu mesaje care mai de care mai virulente. Mai mult, și-au propus chiar să le blocheze pagina de Facebook francezilor, după ce mii de români au raportat pagina ca fiind una care instigă la ură rasială.

Ilie Năstase: „Am văzut ce au făcut, dar e un jurnal de satiră, nici nu trebuie să le răspundem. Dacă ei consideră că trofeul de la Roland Garros e fier vechi, deși valorează peste 2 milioane de euro, înseamnă că sunt proști. Ce să le spui proștilor. Nu are rost sa le raspundem, sa-i bagam in seama. Probabil ca daca lua trofeul vreo frantuzoaica nu mai faceau asta. E treaba lor. Nici nu merita sa le mai raspundem. Cupa e la noi, e a romanilor. Daca ei considera ca trofeul de la Roland Garros e fier vechi, atunci sa-l retraga. Dar fierul ala vechi i-a costat destul de mult”.

ŞTEFAN POPA POPA’S, caricaturist: ”Mi-s prieteni si mi-s colegi, dar trebuie sa le spun ca totul are o decenta, o limita. Bunul simt ne spune ca trebuie sa il respectam pe cel de langa noi. Aceasta caricatura este jignitoare, nu pot sa fiu de acord cu ea. De altfel, presa franceză a avut mai multe reacţii controversate la adresa românilor de etnie romă care au ajuns în Hexagon”.

GEORGE COSAC, președinte Federația Română de Tenis: ”Este incalificabila aceasta caricatura! Preşedintele Federatiei Franceze a fost extrem de laudativ la adresa Simonei”

Cristian Tudor Popescu: ”Inddivizii ăștia nu au talent. Nu mă fac să râd. Nu au umor. Sunt niște melteni francezi”, spune editorialistul.

Ambasadorul Franței: ”Această publicaţie nu îl angajează decât pe propriul său autor şi nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze”.

Simona Halep a ales să nu vorbească despre acest subiect. „Nu vreau să comentez acest lucru. Nu sunt în măsură să zic nimic despre asta”, a declarat Simona Halep, întrebată ce părere are despre caricatura publicată în revista „Charlie Hebdo”.

Ce oameni celebri au mai criticat cei de la Charlie Hebdo

Revista franceză a atacat în caricaturile lor oameni politici, sportivi, chiar și pe Moș Crăciun. În ianuarie 2015, redacţia revistei Charlie Hebdo din Paris a fost atacată de terorişti, după ce fusese ţinta unei serii de ameninţări în urma publicării unor caricaturi cu profetul Mahomed. În urma atacului au murit 12 persoane. Caricaturile revistei au devenit şi mai controversate după atentatul asupra redacţiei, iar criticii spun că aceasta este cauza pentru care tirajul publicaţiei a scăzut.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×