Top 10 cele mai înspăimântătoare din lume! Ce loc ocupă România

Filon Stan  
înGalerie foto
09/10/2017, 15:27
Top 10 cele mai înspăimântătoare din lume! Ce loc ocupă RomâniaGALERIE FOTO

Castele bântuite, poveşti despre vampiri sau alte fenomene care îţi îngheaţă sângele în vene. Toate aceste locuri înspăimântătoare, în care ai senzaţia că esti urmărit permanent, au fost incluse într-un top demn de filmele horror. Turiştii care le trec prima dată pragul nu s-ar întoarce nici plătiţi! Vezi mai multe imagini sus, în Galeria Foto!

1. Catacombele din Paris (Franţa)

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Oasele a peste 6 milioane de oameni sunt îngropate sub capitala Franţei, Paris, în 280 de km de tuneluri. Deşi ocupă doar o mică parte a reţelei de galerii subterane, „Imperiul Morţii” a devenit cunoscut drept cel mai înfricoşător loc din lume imediat ce a fost deschis publicului în anul 1876. Turiştii au povestit că au simţit energii extrem de ciudate în timpul vizitelor în catacombe, că s-au simţit urmăriţi sau chiar că au văzut fantome. În plus, mai multe persoane care s-au aventurat în tunel au dispărut fără urmă. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 7 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Cele mai înspăimântătoare locuri din lume, chiar şi în capitale europene

2. Greyfriars Kirk Grave, Edinburg (Scoţia)

Cimitirul situat în partea de sud a Vechiului Oraş şi-a primit numele datorită lui Greyfriars Bobby, un câine ce a păzit mormântul stăpânului său timp de 17 ani de la moartea acestuia. Locul şi-a căpătat însă reputaţia după ce o serie de fenomene paranormale au avut loc de-a lungul timpului. Mulţi dintre cei care au vizitat locul au povestit că, în timpul nopţii, se pot auzi gemetele celor morţi şi că prezenţa fantomelor nu este doar o legendă. Aici este îngropat şi Sir George Mackenzie of Rosehaugh („Mckenzie Poltergeist”), al cărui spirit ar fi rănit de-a lungul timpului mai multe persoane.

3. Pădurea Aokigahara (Japonia)

La poalele Muntelui Fuji, în partea de nord-vest, pe o suprafaţă de 35 de kilometri pătraţi, se întinde pădurea supranumită şi „Marea de Copaci”. Etichetată drept „una dintre cele şapte porţi spre Iad”, Aokigahara este locul în care aproximativ 500 de persoane se sinucid în fiecare an. Japonezii spun că pădurea este posedată de monştri şi alte creaturi bizare, dar şi că numeroase fenomene paranormale se petrec aici. În plus, din cauza depozitelor mari de fier, busosele turiştilor ce se aventurează în inima pădurii se defectează, lăsându-i pe aceştia să rătăcească pe poteci greşite.

4. Auschwitz-Birkenau, Oswiecim (Polonia)

În lagărele de concentrare situate la circa 60 de kilometri vest de Cracovia se aproximează că 2,5 milioane de persoane au fost ucise în timpul nazismului. Camerele de gazare şi celulele sunt acum deschise vizitatorilor, însă mulţi dintre turişti au renunţat la tur din cauza sentimentelor şi senzaţiilor bizare pe care locul le trezeşte. Mai mulţi oameni au căzut în depresie după o astfel de experienţă, iar alţii au povestit că au simţit atingerea unor „mâini invizibile” sau că au auzit şoapte. De asemenea, unii fotografi au surprins prezenţe ciudate în pozele realizate la Auschwitz-Birkenau.

5. Unit 731 Experimentation Camp, Harbin, Manchuria (China)

Unitatea 31 a găzduit activităţile de cercetare şi dezvoltare a armelor biologice intreprinse de Armata japoneză. În timpul celui de-al doilea război dintre Republica China şi Imperiul Japonez (1937-1945), medicii au realizat aici o serie de experimente umane ce au dus la moartea a sute de mii de persoane. Prizonierilor le erau injectate virusuri ce le provocau boli precum holera şi ciuma bubonică, iar alţii erau supuşi intervenţiilor chirurgicale fără a li se face anestezie. Cu un asemenea trecut, locul a fost catalogat unul dintre cele mai terifiante din lume, nu puţini fiind cei care au reclamat existenţa unor energii bizare sau a unor fenomene paranormale.

6. Gettysburg, Pennsylvania (SUA)

Potrivit legendei, în timpul Războiului Civil din America, soldaţii aflaţi pe câmpul de luptă din Gettysburg au văzut fantoma lui George Washington pe un cal alb. Se spune că apariţiile bizare au loc şi azi, când fantomele celor care şi-au pierdut viaţa în locul respectiv li se arată oamenilor.

7. Galeriile Subterane din Edinburgh (Scoţia)

Construite iniţial pentru depozitarea hranei sau a altor bunuri, galeriile subterane din Edinburgh au fost abandonate din cauza umidităţii excesive. Locul s-a transformat în adăpost pentru oamenii săraci. Sute de persoane şi-au pierdut viaţa în „subsolul” Edinburghului. Astăzi, despre galerii se spune că sunt bântuite. Unii dintre cei care au vizitat locul au suferit răni sau zgârieturi ale căror provenienţă a rămas un mister.

8. Colosseum, Roma (Italia)

Cel mai mare amfiteatru antic ce poate fi vizitat în zilele noastre ascunde şi el mistere. Unii dintre turiştii care au vizitat locul în care se luptau gladiatorii au povestit că au auzit şoapte sau că au simţit atingerea unor fantome. Alţii au mărturisit că şi răgetul leilor sau clinchetul armelor se aude uneori.

9. Castelul Bran, Transilvania (România)

Unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectură medievală din România, castelul Bran este cunoscut în întreaga lume drept reşedinţa lui „Dracula” Vlad Ţepeş, care şi-a căpătat renumele din cauza cruzimii cu care îi pedepsea pe duşmani. Legenda spune că fostul domnitor încă bântuie castelul Bran şi munţii din apropiere. De asemenea, fantomele celor care şi-au pierdut viaţa torturaţi la curtea lui Ţepeş ar rătăci şi azi în zona respectivă.

10. Spitalfields/Whitechapel, Londra (Anglia)

În 1888, o serie de crime odioase petrecute în Whitechapel au uimit şi înfricoşat locuitorii. Atunci, cinci prostituate au fost ucise şi mutilate în decursul a patru luni ce aveau să rămână în amintirea tuturor drept “Toamna Terorii”. Autorul crimelor se presupune că a fost un bărbat poreclit “Jack Spintecătorul”, care nu a fost prins însă niciodată. Oamenii spun că fantomele celor cinci femei ucise bântuie şi azi oraşul.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×