Cele mai bune idei de afaceri cu Fonduri Europene în 2019

Raluca Ogaru    Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
07/03/2019, 14:13
Cele mai bune idei de afaceri cu Fonduri Europene în 2019 GALERIE FOTO
Cele mai bune idei de afaceri cu Fonduri Europene în 2019

Vrei să îți deschizi o afacere cu fonduri europene și nu știi care sunt domeniile în care profitul este garantat? Dacă ai un spirit anteprenorial și vrei să te apuci de treabă în acest an, în rândurile de mai jos vei găsi cele mai bune idei de afaceri cu fonduri europene în 2019.

Idei de afaceri cu Fonduri Europene în 2019

În perioada 2014 – 2018, România a atras fonduri europene în valoare de aproximativ 11 miliarde de euro pentru diferite afaceri și proiecte, aceste fonduri primite de la Uniunea Europeană fiind nerambursabile. Unele dintre afacerile deschise nu au avut efectul scontat, însă multe idei s-au dovedit a fi geniale. Sunt domenii care se dovedesc a fi extrem de profitabile și care devin din ce în ce mai căutate de cei care vor să își deschidă o afacere.

Fonduri europene pentru păstrăvărie

Una dintre cele mai bune idei de afaceri cu fonduri europene este deschiderea unei păstrăvării, având în vedere că în România potențialul piscicol este unul enorm. Deocamdată competiția în acest domeniu este destul de scăzută, deci succesul este garantat în cazul în care te gândești să pornești o astfel de afacere. Șansele de reușită cresc în cazul în care păstrăvăria beneficiază de dotări de ultimă oră.

Deschiderea unei păstrăvării este o bună idee de afacere cu fonduri europene
Deschiderea unei păstrăvării este o bună idee de afacere cu fonduri europene

Fonduri europene pentru service auto

O altă idee de afacere cu fonduri europene este deschiderea unui service auto. Chiar dacă la ora actuală în România sunt foarte multe service-uri auto, foarte multe dintre ele nu funcționează la un nivel profesionist. Astfel, dacă obții bani de la Uniunea Europeană și dotezi unitatea cu tehnică și aparatură de ultimă oră și angajezi mecanici care știu meserie, poți atrage foarte mulți clienți care s-au săturat de reparațiile făcute de mântuială. O astfel de idee merge pusă în aplicare atât într-un oraș mare, cât și într-un orășel mai mc.

Fonduri europene pentru agricultură

În ultimii ani, românii au atras miliarde de euro în acest domeniu, care în continuare este unul care poate aduce profit. Au fost construite tot mai multe ferme de animale și de producție agricolă, iar românii au investit tot mai mult în sisteme automatizate pentru a-și ușura munca și a crește producția. Un astfel de proiect poate aduce beneficii financiare considerabile.

Fonduri europene în apicultură

Apicultura este încă un domeniu în care merită să investești în cazul în care te-ai gândit să accesezi fonduri europene. Cei care au mai deschis astfel de afaceri susțin că afacerea devine profitabilă doar dacă este făcută din pasiune. Pentru un astfel de proiect este nevoie de răbdare, multă muncă, asumarea unor riscuri și cunoașterea tehnicilor de prelucrare a mierii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×