Proteste antiguvernamentale sângeroase! 13 morţi şi sute de oameni arestaţi!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
02/01/2018, 12:33
Proteste antiguvernamentale sângeroase! 13 morţi şi sute de oameni arestaţi!

Cel puţin zece persoane au fost ucise, luni, în timpul protestelor antiguvernamentale din Iran, astfel că bilanţul victimelor a ajuns la 13 morţi de la izbucnirea conflictului, relatează site-ul agenţiei The Associated Press. Un poliţist iranian a fost ucis luni în timpul unor acte de violenţă legate de manifestaţiile antiguvernamentale care zdruncină Iranul de cinci zile, o mişcare de protest fără precedent, din 2009, în această ţară, transmite AFP.

În total 13 persoane, dintre care zece manifestanţi, şi-au pierdut viaţa în violenţele din cursul acestor proteste, izbucnite joi la Mashhad (nord-est), al doilea oraş iranian, şi care s-au răspândit rapid de-a lungul ţării. Televiziunea de stat de la Teheran a anunţat că forţele de securitate au anihilat „protestatari înarmaţi” care au încercat să preia controlul asupra unor posturi de poliţie şi baze militare, fără a oferi detalii suplimentare.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cel putin 13 oameni au murit în timpul protestelor antiguvernamentale din Iran! 300 de protestatari arestaţi

Peste 300 de manifestanţi au fost reţinuţi de către poliţie începând de joi. Este cel mai mare conflict de stradă cu care se confruntă Iranul din 2009, atunci când a fost contestată realegerea preşedintelui Mahmud Ahmadinejad. Demonstranţii se declară nemulţumiţi în privinţa dificultăţilor economice şi a faptelor de corupţie din ţară. Scandările l-au vizat pe liderul suprem iranian, Ayatollahul Ali Khamenei, precum şi conducerea clericală care se află la putere de la revoluţia din 1979.

Duminică, ministrul iranian de Interne, Abdolreza Rahmani Fazli, a avertizat că „persoanele care dăunează proprietăţii publice, încalcă legea şi ordinea şi creează nelinişte sunt responsabile pentru acţiunile lor şi vor plăti un preţ mare”. Preşedintele iranian Hassan Rouhani a condamnat violenţele şi a subliniat că oamenii au dreptul să aibă o opinie diferită, în baza Constituţiei, dar a avertizat cetăţenii să renunţe la protestele antiguvernamentale.

Închide ×