Cel mai tânăr soldat care va trece pe sub Arcul de Triumf, de Ziua Națională a României

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
30/11/2018, 13:25
Cel mai tânăr soldat care va trece pe sub Arcul de Triumf, de Ziua Națională a României

Cel mai tânăr soldat care va trece pe sub Arcul de Triumf de Ziua Națională a României are 11 ani. Dacă vreți să-l vedeți pe micuțul soldat nu trebuie să ratați parada de 1 Decembrie. Ștefan Stănciulescu este cel mai tânăr soldat prezent la defilarea națioală. Acesta va păși cadențat pe sub Arcul de Triumf.

De 1 decembrie va avea loc o paradă militară în Capitală. Ștefan Stănciulescu, în vârstă de 11 ani, va defila alături de alți 4.000 de militari români, dar și străini. Băiețelul este membru al Asociației „Tradiția Militară”. Acesta va defila alături de alte 40 de persoane. „Nu suntem toţi militari de profesie. Mie, de pildă, mi se spune «colonel», dar sunt director operativ la aeroport. Vor defila un colonel de rachete şi un comandor de aviaţie, dar ca soldaţi de rând. Vor veni şi colegi din Franţa, din Austria. Am participat la multe evenimente din ţară şi străinătate, începând din anul 2004. Deviza noastră este Onoare şi Tradiţie”, a declarat pentru Click!, Mircea Stoica, decorat de către preşedintele Italiei cu Ordinul Steaua Italiei în grad de cavaler.

Cel mai tânăr soldat va trece pe sub Arcul de Trimf de 1 Decembrie

„Aşa am fost de mic. Mi-au plăcut armele, uniformele. Am prin casă tot felul de caschete, puşti, săbii şi îmi  place să dau onorul”, spune Ștefan, micuțul militar
„Aşa am fost de mic. Mi-au plăcut armele, uniformele. Am prin casă tot felul de caschete, puşti, săbii şi îmi  place să dau onorul”, spune Ștefan, micuțul militar

Parada de 1 Decembrie va începe la ora 10:00 și se va termina în jurul orelor 13:00. Peste 4.000 de miliatari vor defila și vor trece pe sub Arcul de Triumf de Centenarul Marii Uniri. Parada de anul acesta va fi cu totul deosebită și diferită. Pentru prima oară vor participa detașamente care amintesc de tradițiile poporului nostru și de luptele duse în timpul Primului Război Mondial.

Tot în acest an o premieră este și prezența a 500 de militari străini constituiți în 21 de detașamente din 20 de țări. 50 de avioane vor survola în zona Arcului de Triumf. La Alba Iulia sunt așteptate peste 100.000 de persoane.  Orașul are o veselie aparte. iar acum este gătit în culorile drapelului României. Klaus Iohannis va fi prezent la Alba unde vor fi executate 21 de slave de artilerie și vor particila 1.600 de militati, 23 de avioane și 150 de mijloace tehnice.

„Sincer, nu ştiu să vă spun de ce îndrăgesc uniforma militară. Aşa am fost de mic. Mi-au plăcut armele, uniformele. Am prin casă tot felul de caschete, puşti, săbii şi îmi  place să dau onorul. Într-o zi, am fost cu tata la Muzeul Militar şi am văzut cum făceau instrucţie nişte soldaţi îmbrăcaţi în uniforme din Primul Război Mondial. Mi-au plăcut mult şi m-au primit şi pe mine în detaşamentul lor. Am fost cu ei la diverse acţiuni, dar din păcate sunt prea mic şi nu pot să plec în străinătate, cum mi-aş dori. Şi la şcoală sunt un elev bun: am numai 9 şi 10, până acum. Când voi fi mare, vreau să intru în Armată, dar nu vreau să merg la războaie, ci să fiu medic”, ne-a spus Ştefan Stănciulescu, cel mai mic soldat de la parada de Ziua Naţională.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×