Cel mai mare site de piraterie a fost oficial închis, iar patronul, arestat

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
21/07/2016, 13:26
Cel mai mare site de piraterie a fost oficial închis, iar patronul, arestat

Site-ul pirat Kickass Torrents, unul din cele mai vizitate din lume, a fost închis definitiv, după ce autorităţile l-au arestat pe cel bănuit că este administratorul site-ului.

Departamentul de Justiţie al SUA a închis mai multe domenii asociate cu Kickass Torrents, unul din cele mai vizitate site-uri pirat din lume, şi l-au reţinut pe ucraineanul Artem Valuin (30 de ani), bănuit ca fiind administratorul site-ului. Acesta este acuzat de încălcarea copywright-ului şi spălare de bani. Artem Valuin a fost arestat miercuri în Polonia, iar americanii cer estrădarea sa în SUA, scrie Variety.

Site-ul Kickass Torrents a fost lansat în anul 2008, iar de atunci şi până în prezent a permis utilizatorilor să descarce în mod ilegal filme, seriale, jocuri video, muzică şi alte fişiere media, prejuduciul fiind estimat la un milion de euro. Kickass Torrents era vizitat lunar de peste 50 de milioane de utilizatori unici.

Autorităţile au decis închiderea tututor domeniilor asociate site-ului, care opera servere în mai multe ţări: kickasstorrents.com, kat.ph, kickass.to, kastatic.com, kickass.so, thekat.tv şi kat.cr.

Dacă va fi găsit vinovat de acuzaţiile aduse, Artem Valuin poate sta până la 20 de ani în închisoare.

Sursă: www.libertatea.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×