Cel mai cunoscut IT-ist român este…o fata sexy! Tînăra de 28 de ani a devenit profesor la Universitatea Berkeley California!

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
21/11/2015, 00:00
Cel mai cunoscut IT-ist român este…o fata sexy! Tînăra de 28 de ani a devenit profesor la Universitatea Berkeley California! GALERIE FOTO

Cea mai cunoscuta IT-ista romanca, doctor in informatica, a devenit si profesor si le preda studentilor de la o Universitate din California, la numai 28 de ani! Ada Popa a parasit Elvetia pentru a se stabili in California!

Romanca este un adevarat geniu, as in informatica si inventator, si a lucrat in studentie pentru companii de renume mondial, precum Google si Microsoft. Ada Popa a terminat universitatea Massachusetts Institute of Technology (MIT), una din cele mai prestigioase universitati tehnice din lume, iar apoi si-a dat doctoratul, tot acolo.

Giganti precum Google sau Microsoft s-au batut pentru ea, dar Ada le-a spus pas, intr-un final, si dupa facultate s-a stabilit la Zurrich, in Elvetia, unde a ajutat la pregatirea studentilor. Iata insa ca de cateva luni, cariera ei universitara a luat o cu totul alta turnura, romanca noastra de 28 de ani devenind profesor la o alta universitate celebra din SUA, Berkeley, California!

In Romania nu vine decat de doua ori pe an!

Considerata un geniu al informaticii, Raluca a predat pana vara trecuta la Swiss Federal Institute of Technology in Zurich (ETHZ), unde s-a mutat dupa ce a terminat anul trecut doctoratul din Statele Unite, dar aceasta pozitie nu a fost suficient pe linie profesionala, asa ca s-a intors in SUA. Nu are de gand sa revina in Romania, pentru ca stie ca aici nimeni nu-i poate oferi nimic.

IT-sta Raluca Ada Popa a reusit sa se faca remarcata si sa impuna respect in lumea securitatii cibernetice dupa ce a creat softuri de criptare folosite de companii precum Google, Microsoft, SAP si Lincoln Laps. Chiar daca locuieste in strainatate de foarte multi ani, Raluca nu a uitat de locul in care s-a nascut. Astfel, ea revine in tara, la Sibiu, de Paste si de Craciun, pentru a petrece sarbatorile alaturi de familia ei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×