Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul. Se spune că te scapă de orice necaz

Dan Suta   
în Stiri mondene
06/01/2020, 13:39
Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul. Se spune că te scapă de orice necaz
Sfântul Ioan Botezătorul, pomenit pe 7 ianuarie în calendarul ortodox. Sursa foto: Wikipedia

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul se spune în zilele de sărbătoare dedicate acestei mari figuri religioase.

Sfântul Ioan Botezătorul, pomenit de șase ori în calendarul ortodox

În calendarul ortodox este pomenit în mai multe zile din an: pe 23 septembrie, 24 iunie, 7 ianuarie, 29 august, 24 februarie și 25 mai.

Cea mai mare sărbătoare dedicată Sfântului Ioan, cel care l-a botezat pe Iisus Hristos în râul Iordanului, se ține pe 7 ianuarie, la o zi după sfințirea apelor, Boboteaza.

Rugăciunea care se spune azi și mâine

Iată și rugăciunea pe care e bine să o adresezi acestui mare sfânt creștin  pe tot parcursul zilei  când este pomenit.

„O, Mergătorule înainte al Domnului și Botezătorule al lui Hristos, mari și multe sunt vredniciile date ție de la Dumnezeu, fiindcă tu de proorocii cei vechi ai fost proorocit.

Tu, după făgăduința și proorocie îngerească, te-ai și născut. Numele tău prin cuvântul Arhanghelului Gavriil mai înainte s-a vestit; a ta numire cu minunea dezlegării limbii tatălui tău s-a pecetluit.

Tu, din copilărie, în pustie ai viețuit și, ca o pasăre a cerului, desăvârșit neagoniseală ai iubit, cu aguridă și cu miere sălbatică te-ai hrănit. Tu ai fost crinul cel cuvântător al văilor și al pustiilor, care în loc de podoaba hainelor, cu darul cel de sus îmbrăcând trupul tău, cu peri de cămilă l-ai acoperit.

Tu ai fost glasul care a strigat în pustie și calea Domnului o ai pregătit. Tu, cu duhul și cu puterea lui Ilie, în lume te-ai arătat și nelegiuirea lui Irod și a tuturor celor asemenea lui ai mustrat. Tu ești martorul cel preavestit al Preasfintei și de viața făcătoarei Treimi.

Tu pe Mântuitorul către mulțimea popoarelor L-ai mărturisit și cu degetul tău L-ai arătat pe Mielul lui Dumnezeu, Care ridică păcatele lumii. Tu, de către însuși Domnul, mai mult decât prooroc ai fost mărturisit și după Născătoarea de Dumnezeu, pe tine te credem a fi cel mai mare om născut din femeie. Amin”, este rugăciunea pe care e bine să o spui în aceste zile. Sursa rugăciunii: creștinortodox.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×