Cea mai mare spargere din istoria României. Câţi bani au furat hackerii

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
09/03/2018, 18:03
Cea mai mare spargere din istoria României. Câţi bani au furat hackerii

Anul trecut, Costin Raiu, directorul global al echipei de Cercetare şi Analiză de la Kaspersky Lab, a declarat pentru reporterii Observator că băncile din România sunt frecvent ţinta hackerilor, iar una dintre instituţiile bancare a fost compromisă în 2016.

În acest sens, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi au deschis un dosar penal şi chiar au prins un suspect care în prezent se află în închisoare.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Dmitrii Cvasov face parte dintr-o reţea de hacker ruşi care, în anul 2016, a atacat sistemul de bancomate al Raiffeisen Bank.

Astfel, într-o singură noapte, banca a pierdut controlul tuturor bancomatelor din România după ce hackerii au trimis un mesaj băncii din partea Băncii Centrale Europene.

De la distanţă, hackerii au dat comenzi bancomatelor şi au reuşit să golească 32 de ATM-uri din oraşe din întreaga Românie, inclusiv din Bucureşti.

Sursă: www.bzi.ro

Închide ×