Cea mai bună şi rapidă reţetă bulgărească de castraveţi acri pentru iarnă!

Filon Stan   
în Hotnews
13/09/2017, 12:45
Cea mai bună şi rapidă reţetă bulgărească de castraveţi acri pentru iarnă!

Reteta castraveţi acri! Cea mai bună şi rapidă reţetă bulgarească! Deşi vremea de afară nu este foarte convingătoare, iarna se apropie însă cu paşi repezi, iar stocul de bunătăţi din cămară trebuie făcut cât se poate de repede. Dacă îţi place să mănânci castraveţi acri, atunci trebuie neapărat să încerci reţeta de mai jos!

Ingrediente (pentru patru borcane de 750 g)

castraveţi
4 morcovi
3 cepe
câteva bucăţi de hrean
oţet
sare neiodată
zahăr
foi de dafin
usturoi
boabe de piper
boabe de muştar
seminţe de mărar Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA D pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Reţetă castraveţi acri! Doi căţei de usturoi în fiecare borcan

Se toacă ceapa – solzişori, morcovii şi hreanul – în bastonaşe. În borcane se pune o linguriţă de condimente (amestec între boabele de muştar, pipes şi seminţe de mărar), apoi ceapa şi se aşază castraveţii. Printre ei se pun şi câteva tije de morcovi şi hrean.

Peste castraveţi, în fiecare borcan se pun doi căţei de usturoi şi o frunză de dafin, apoi se adaugă o linguriţă de vârf cu sare şi una cu zahăr. Se toarnă cinci linguri de oţet în fiecare borcan. La sfârşit, se umplu borcanele cu apă rece, se înfiletează capacele şi se fierb la bain marie, la foc mic, până îşi schimbă culoarea.

Se lasă să se răcească până ajung la temperatura camerei, apoi se depozitează la loc răcoros.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×