Ce spune Monica Tatoiu după vizita Papei: “Occidentul nu ne poate da o lecţie de religie”

Dan Suta   
în Stiri mondene
06/06/2019, 09:16
Ce spune Monica Tatoiu după vizita Papei: “Occidentul nu ne poate da o lecţie de religie”
Monica Tatoiu a vorbit despre vizita Papei Francisc în România. Sursa foto: Click

Monica Tatoiu a comentat pe marginea vizitei Papei Francisc în România și a avut o reacție extrem de dură. Femeia de afaceri a spus că Occidentul nu este în măsură să ne dea o lecție de religie și și-a argumentat această teorie vorbind despre copilăria ei și felul în care s-a conectat încă de mică la credința în Dumnezeu.

Monica Tatoiu a vorbit despre declinul Occidentului

Monica Tatoiu a criticat bisericile din Occident, despre care a spus că nu au aceeași implicare în societate precum biserica ortodoxă din România. Tatoiu a spus că a călătorit mult și a văzut că în afară cele mai multe biserici sunt goale, iar diferența între noi și restul popoarelor este că în România funcționează încă foarte bine ecumenismul.

Tatoiu a spus că are în schimb, o problemă foarte mare, cu moscheele. Nu este de acord cu principiile religiei musulmane pentru că femeile nu sunt respectate. Cât despre sărbătorile din Occident, fosta patroană Oriflame România a mărturisit că a constatat cu tristețe că, de pildă, Crăciunul a devenit o sărbătoare consumeristă, iar oamenii din afară nu mai cred în nimic, ceea ce duce la declinul Occidentului.

Monica Tatoiu, în timpul unui interviu
Monica Tatoiu nu agreează religia musulmană. Sursa foto: CANCAN.RO

Tatoiu: Dacă era slujbă la catolici, intram

Femeia de afaceri a povestit că a învățat o serie de lucruri despre cum societatea poate evolua doar cu credință în Dumnezeu încă de pe vremea când locuia în casa Mitropolitului Banatului. „Occidentul unde bisericile sunt goale și unde în Franța 900 de biserici catolice sunt distruse, nu ne poate da o lecție de religie.

Noi, spre deosebire de greci sau ruși, avem o componentă ecumenică. Papa Ioan Paul al II-lea a spus că suntem Grădina Maicii Domnului. Eu am crescut în casa Mitropolitului Banatului și am învățat de la el despre ecumenism. Îmi dădea exemplu că tata ne iubește la fel pe mine și fratele meu. Dacă era slujbă la catolici intram, dar mă rugam și la ortodocși”, a declarat Monica Tatoiu la Antena Stars.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×