Ce spune BNR despre „războiul dintre Palate” pe tema Codului Fiscal

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
17/07/2015, 20:34
Ce spune BNR despre „războiul dintre Palate” pe tema Codului Fiscal

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, respinge ideea vehiculată în presă că BNR s-ar afla în spatele deciziei luate vineri la Palatul Cotroceni de respingere a Codului Fiscal, promovat intens şi asumat de Palatul Victoria.

După ce preşedintele Klaus Iohannis a retrimis Codul Fiscal în Parlament, spre nemulţumirea premierului Victor Ponta, Adrian Vasilescu a declarat că Banca Naţională nu îşi propune să fie arbitru între autorităţile statului.

Consilierul guvernatorului BNR a precizat că, la ultima luare de poziţie cu privire la fiscalitatea din România, Mugur Isărescu a evitat să utilizeze expresia „Cod fiscal” şi aceasta nu apare niciodată în discursul domniei sale.

„În presă s-a discutat mult, s-a vorbit chiar despre faptul că BNR ar fi la baza acestei decizii luate în Palatul Cotroceni. Ştiţi bine că la BNR a fost miercuri o dezbatere pe o temă istorică la care a participat şi preşedintele României. Cu această ocazie, au luat cuvântul preşedintele României şi guvernatorul BNR. Preşedintele s-a referit la Codul fiscal. Dacă sunteţi atenţi la cuvântarea guvernatorului, veţi vedea că expresia Cod fiscal nu apare niciodată în discursul domniei sale. Apare nevoia de un echilibru fiscal, de echilibru în politici fiscale”, a spus Adrian Vasilescu, potrivit digi24.ro.

„Ce vreau să sublinez în legătură cu această disputa politică, BNR nu îşi propune şi nici legea nu îi dă voie, să fie arbitru între autorităţile statului. Din această cauză nici nu se amestecă”, a precizat Vasilescu. El a precizat că unul dintre paşii de urmat e şi ascultarea cu atenţie a Consiliului Fiscal.

Sursă: www.realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×