Ce spun criticii despre noul film „Star Wars-Trezirea Forţei”

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
18/12/2015, 16:20
Ce spun criticii despre noul film „Star Wars-Trezirea Forţei”

Noul film din celebra serie „Star Wars” a avut premiera mondială în această săptămână. În România, „Star Wars-Trezirea Forţei”, a fost lansat în cinematografe joi (18 decembrie), la trei zile după ce a fost vizionat pentru prima oară la New York , în SUA. Fanii înrăiţii au stat la coadă ore în şir, costumaţi în ton cu evenimentul. Cu toate acestea, este noul film atât de bun? Iată ce spun criticii care l-au văzut.

Episodul VII este o revenire în forţă, după 10 ani de aşteptare. J.J Abrams a scris scenariul în colaborare cu Lawrence Kasdan, care a fost implicat şi în „Episodul V-Imperiul Contraatacă” şi „Episodul VI-Întoarcerea lui Jedi”. Cele mai importante personaje s-au întors în interpretarea actorilor originali ai seriei. Reuniunea dintre Han Solo, jucat de Harrison Ford, şi Prinţesa Leia, interpretată de Carrie Fisher, este una extrem emoţionantă, potrivit Esquire.

Ne vom aminti de „Star Wars-Trezirea Forţei” şi peste 20 de ani?

„Star Wars-Trezirea Forţei” urmează dinamica tată-fiu, regăsită în trilogia originală. Dacă „Imperiul Contraatacă” a fost despre modul în care părinţii de distrug, „Trezirea Forţei” este despre modul în care propriii tăi copii te doboară. Într-adevăr, aşa cum era de aşteptat, este o versiune actualizată a întregii serii „Star Wars”. În timp ce primele filme prezintă un stereotip rasial, noul lungmetraj este mult mai complex. Cu siguranţă, „Trezirea Forţei” este o peliculă distractivă, dar este şi una demnă de a fi numită istorică? Fanii înrăiţi cred că este cel mai bun film, iar criticii nu îi contrazic foarte tare. Standardele după care este „măsurat” un film din seria „Star Wars” sunt mai complexe. Trebuie să existe o continuitate.

Drept urmare, ne vom aminti de el şi peste 20 de ani? Vor rămâne replicile din acest film în conştiinţa colectivă? „The Force Awakens” pare să fie cel mai bine scris din această serie, dar, deşi se îndreaptă spre „măreţie”, nu o atinge. Probabil că era inevitabil. Primul film al celebrei francize, care a apărut în 1977, era influenţat de SF, pelicule cu samurai, genul western, operă, seriale radio, curse de maşini, „Lawrence al Arabiei”, The Muppets şi de documentare despre cel de-Al doilea Răzoi Mondial. Pe când, „Trezirea Forţei” a fost influenţat doar de „Star Wars”.

Cu alte cuvinte, „Trezirea Forţei” este un film „Star Wars” făcut de oamenii care au crescut cu această serie, iar asta e cea mai mare slăbiciune. Cu toate acestea, poate fi şi un punct forte, după părerea altor critici. Pelicula se avântă în plăcerile copilăriei, iar Abrams ştie cum să-şi folosească resursele şi cum să influenţeze publicul. Este o poveste scrisă de persoane care au crescut, la fel ca alţi fani ai celebrei francize, jucându-se cu figurine „Star Wars”, iar asta îi dă un ton nostalgic, foarte apreciat de admiratorii înrăiţi ai seriei.

Sursă: www.click.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×