Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu la colțurile casei. În ce mod ajută

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu la colțurile casei. În ce mod ajută GALERIE FOTO
Bicarbonatul de sodiu are multiple beneficii. Sursa foto: Ziarul de Vrancea

Bicarbonatul de sodiu are nenumărate utilizări în casele și în gospodăriile românilor. Există o mulțime de trucuri pentru curățenie și nu numai la care acesta este folosit. Sunteți curoși ce se întâmplă dacă presari bicarbonat de sodiu la colțurile casei tale?

Cum te ajută dacă pui bicarbonat de sodiu la colțurile casei

Ei bine, acesta ajută în principal pe cei care au gospodării și trăiesc la curte, pentru că bicarbonatul de sodiu îi ajută să scape de furnici, gândaci și alte inspecte. Acest ingredient ar putea fi utilizat și de oamenii care locuiesc în apartamente, pentru că aceste insecte pot apărea și la bloc.

Bicarbonatul de sodiu are multiple utilizări, ajută de la curățarea hainelor și până la a face săculeți parfumați pentru camere. Dacă pui puțin bicarbonat pe un burete umed și apoi ștergi parbrizul mașinii tale, acesta se va curăța imediat. Dacă presari bicarbonat de sodiu peste haine înmuiate în apă, acestea vor scăpa de diversele mirosuri neplăcute. Dacă doriți să faceți săculeți parfumați pentru baie, ei bine, puteți adăuga bicarbonat de sodiu în sare parfumată de baie și aceasta va rezista mult mai mult, iar mirosul răspândit va fi de durată.

Bicarbonatul de sodiu are mai multe utilizări pentru curățenie și nu numai. Sursa foto: Antena 1
Bicarbonatul de sodiu are mai multe utilizări pentru curățenie și nu numai. Sursa foto: Antena 1

Bicarbonatul de sodiu se folosește pentru curățarea electrocasnicelor, a hainelor, se folosește și pentru încălțăminte. Există și unele leacuri pe bază de bicarbonat de sodiu, însă medicii nu le recomandă. „Pe moment are o acţiune imediată, agreabilă, promptă, iar pacienţii îl preferă pentru că este la îndemână şi este foarte ieftin. Folosit pe termen lung poate apărea fenomenul de rebound, aciditatea se intensifică şi va accentua predispoziţia spre ulcer„, spune medicul Călin Tiu

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×