Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în pantofi. Încălțările tale vor fi ca noi

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
05/02/2020, 11:40
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în pantofi. Încălțările tale vor fi ca noi
Bicarbonatul de sodiu te ajută să elimini mirosul neplăcut din pantofi. Sursa foto: pixabay.com

Bicarbonatul de sodiu este un praf magic care poate fi folosit în curățarea multiplelor suprafețe sau materiale. Acest ingredient poate fi folosit cu încredere în eliminarea mirosului neplăcut din încălțăminte și nu numai. 

Cum îndepărtezi mirosul neplăcut din încălțări cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Praful de bicarbonat de sodiu este la îndemâna oricărie gospodine și poate fi folosit în diferite situații începând de la curățarea oalelor, aragazului sau diferitelor suprafețe din locuință. Totodată, acest praf magic de culoare albă este ideal pentru îndepărtarea diferitelor mirosuri.

Dacă ai încălțăminte care a căpătat un miros neplăcut și nu mai iese nici măcar la spălat apelează cu mare încredere la bicarbonat, mai ales că este un ingredint foarte ieftin și o substanță chimică naturală care poate absorbi orice pete, mirosuri și umezeală.

Cel mai eficient truc care te ajută să îndepărtezi mirosul neplăcut din încălțăminte este să pui bicarbonat de sodiu în interior și să lași să acționeze peste noapte. Tot ce trebuie să faci a doua zi este să scuturi praful și apoi încălțările sunt gata de a fi purtate.

Ce soluții mai poți folosi la curățarea și îndepărtarea petelor de pe încălțări

Uleiul de lavandă este extrem de eficient în îndepărtarea mirosului căpătat de încălțări, mai alea în sezonul cald când transpiri foarte mult. Toarnă câteva picături din acest ulei în interiorul pantofilor sau adidașilor și lasă-i la aerisit în spațiu deschis, peste noapte.

O altă metodă de îndepărtare a mirosului neplăcut din interiorul încălțărilor sunt plicurile de ceai lăsate peste noapte, de asemenea. Pudra de talc te ajută atunci când transpiri în mod excesiv. Tot ce trebuie să faci este să adaugi puțină pudră în tenișii și apoi îi poți încălța.

Alcoolul sanitar este extrem de eficient în eliminarea petelor de iarbă de pe pantofi. Freacă cu un burete curat îmbibat în spirt sanitar suprafața încălțărilor și apoi clătește cu apă călduță și săpun. În plus, apa oxigenată te ajută să scoți petele de mâncare sau sucuri din țesătura pantofilor. Și petele de bere, whiskey sau vin pot fi îndepărtate cu ajutorul apei oxigenate.

Pasta de dinți este de mare ajutor atunci când ai pantofii îmbibați cu grăsime sau resturi alimentare lipicioase, gelatină ori gumă de mestecat. Tot ce trebuie să faci este să aplici puțină pastă de dinți albă pe periuță și apoi să freci bine pantofii pe care vrei să îi cureți.

Cojile de portocală, lămâie sau grepfruit îți pot fi de mare folos în eliminarea mirosului neplăcut din pantofi. Tot ce trebuie să faci este să lași cojile să acționeze peste noapte. Rezultatul va fi garantat și încălțările tale vor rămâne și cu un miros fresh.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×