Ce se întâmplă dacă presari bicarbonat de sodiu la fereastra casei. Utilizare inedită

Catalin Nae    Alexa Serdan   
în Stiri mondene
07/08/2019, 15:17
Ce se întâmplă dacă presari bicarbonat de sodiu la fereastra casei. Utilizare inedită
Ce întrebuințări are bicarbonatul de sodiu. Vezi cum îl poți folosi în locuință. Sursa foto: pixabay.com

Bicarbonatul de sodiu este un praf pe care orice gospodină îl are în bucătărie. Praful-minune are o multitudine de întrebuințări atât pentru casă, cât și în prepararea prăjiturilor. O femeie a testat puterea bicarbonatului de sodiu pe care l-a pus la fereastra casei. 

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu la fereastra casei sau la uși

Despre bicarbonatul de sodiu se știe că are numeroase întrebuințări, atât în curățarea petelor, albirea hainelor, cât și la curățarea murdăriei de pe aragaz sau petelor de pe covor. O femeie a testat puterea acestui praf minune pe care l-a presărat pe la ferestrele și ușile casei și a așteptat câteva ore. Nu mică i-a fost surpriza când a observat ce s-a întâmplat: insectele strecurate în casă au fugit.

Bicarbonatul de sodiu este un foarte bun insecticid și ține la distanță insectele, în special furnicile de care scapi foarte greu. Acest praf nu este toxic nici pentru om, nici pentru plante și poate fi folosit și la curățarea geamurile dacă îl amestecăm cu apă și oțet.

Ce beneficii are bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu ține furnicile la distanță. Sursa foto: ideipentrucasa.ro

Ce alte întrebuințări mai are bicarbonatul de sodiu

După cum spuneam mai devreme bicarbonatul de sodiu poate fi folosit în mai multe treburi casnice. Nu mai este nevoie să apelați la soluții toxice și pe deasupra, costisitoare, bicarbonatul de sodiu este un praf-minune la îndemâna oricărei gospodine. Acesta poate fi folosit la îndepărtarea mirosului neplăcut de țigară din scrumieră, îndepărtarea petelor de pe haine sau curățarea mașinii de spălat.

Acest praf magic te ajută să curăți murdăria din baie, de pe cadă sau vasul de toaletă. Culoarea covoarelor prinde viață și praful dispare dacă le freci cu o perie și puțin bicarbonat, mirosurile din încălțăminte sunt înlăturate dacă presari puțin bicarbonat de sodiu și lași să acționeze peste noapte. Dacă pui un praf de bicarbonat de sodiu în frigider mirosurile vor fi îndepărtate, iar acest praf face minuni și pentru flori care vor rămâne mai mult timp proaspete dacă pui în vază și bicarbonat.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×