Ce se întâmplă cu voucherele de vacanţă în perioada de pandemie. Anunţ de ultimă oră al Guvernului

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 13:14
Ce se întâmplă cu voucherele de vacanţă în perioada de pandemie. Anunţ de ultimă oră al Guvernului
Ce se întâmplă cu voucherele de vacanţă în perioada de pandemie. Anunţ de ultimă oră al Guvernului. Sursa foto: gov.ro

Pandemia de coronavirus afectează și valabilitatea voucherelor de vacanță. Deși acestea aveau ca termen de utilizare luna mai, Executivul pune la cale un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru prelungirea valabilității.

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanţă în perioada de pandemie. Anunţ de ultimă oră al Guvernului

Astfel, conform, unor măsuri de ultimă oră gândite de Executivul Ludovic Orban, valabilitatea voucherelor de vacanţă care expirau în luna mai a acestui ar putea fi prelungită prin intermediul unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă.

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat că guvernul lucrează în această perioadă la un proiect de OUG care ar presupune prelungirea valabilității acestor vouchere.

”Lucrăm la un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în aşa fel încât să prelungim valabilitatea voucherelor de vacanţă care expiră în luna mai sau toate care au fost eliberate anul trecut.

Le prelungim până la sfârşitul anului acesta, ori pe 12 luni, în aşa fel încât cei care au beneficiat de aceste vouchere de vacanţă să le poată folosi în continuare pentru că este normal ca după trecerea acestei crize să repornim economia, iar turismul trebuie să funcționeze”, a declarat Virgil Popescu potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului Turismului.

Ce spunea Ludovic Orban de rolul voucherelor în bugetul de stat 

La finele anului trecut, premierul în funcție, Ludovic Orban afirma că voucherele de vacanță vor fi menținute în bugetul de stat pe 2020, la nivelul lui 2019, adăugând că unul dintre obiectivele Guvernului va fi şi de a crește fluxul de turiști străini care vin în România.

În România, voucherele şi cardurile de vacanţă sunt folosite de companii private şi instituţii publice ca beneficiu al angajaţilor, deductibil pentru firmele private.

Cetățenii se pot folosi de acestea pentru a achiziţiona servicii de cazare, masă, transport, servicii de tratament şi de agrement sau pachete turistice pentru destinaţii în România.

De asemenea, tichetele pot fi folosite şi pentru a cumpăra bilete de avion şi de tren. Ele sunt condiționate de includerea într-un pachet turistic ce include minim o noapte de cazare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×