Ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie, după Brexit! Condiţia care trebuie îndeplinită pentru a rămâne în UK!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
13/12/2017, 15:15
Ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie, după Brexit! Condiţia care trebuie îndeplinită pentru a rămâne în UK!

Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat în care explică condiţiile în care cetăţenii români mai pot rămâne în marea Britanie, după ieşirea din uniunea Europeană! 

Astfel, cetăţenii europeni care au reşedinţă legală în Marea Britanie vor putea beneficia în continuare de drepturile oferite de legislaţia europeană pentru a-şi obţine un nou statut de şedere în ţară înainte de data retragerii. Însă, aceştia trebuie să aibă o perioadă de rezidenţă de minimum cinci ani în Marea Britanie.

Ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie, după Brexit!

„Referitor la drepturile cetăţenilor, Marea Britanie şi Uniunea Europeană au căzut de acord că cetăţenii europeni cu reşedinţa legală în Marea Britanie, precum şi membri de familie ai acestora, vor continua să beneficieze de drepturile conferite de legislaţia europeană, în baza obţinerii unui nou statut (settled status). Acest statut va garanta dreptul de şedere al cetăţenilor europeni stabiliţi în Marea Britanie înainte de data retragerii, după o perioadă de rezidenţă de minim cinci ani”, a anunţat MAE printr-un comunicat.

În cazul în care nu s-au împlinit cinci ani de rezidenţă, cetăţenii europeni au şansa de a aplica pentru un statut temporar. Acesta este singurul document ce va atesta reşedinţa legală în ţară după data retragerii. 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×