Ce se întâmpă dacă speli fructele cu bicarbonat de sodiu. Procedeul care te scapă de orice risc

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
08/11/2019, 10:16
Ce se întâmpă dacă speli fructele cu bicarbonat de sodiu. Procedeul care te scapă de orice risc
Cum se spală corect fructele și legumele. Sursa foto: exquis.ro

Jurnalista Ela Crăciun ne învață cum să spălăm corect fructele și legumele pentru a elimina toate pesticidele și chimicalele cu care sunt stropite de producători. Vedeta recomandă produse pe care le are orice gospodină la îndemână: bicarbonatul de sodiu și oțetul.

Cum speli corect fructele și legumele cu bicarbonat de sodiu

Ela Crăciun este cunoscută pentru sfaturile utile și practice pe care le oferă fanilor pentru o viață sănătoasă. Jurnalista a scris un articol pe blog despre felul în care putem spăla corect fructele și legumele pentru a elimina toate chimicalele și pesticidele folosite de producători sau gospodari. Soluțiile pe care le propune fosta prezentatoare de știri sunt ieftine și practice și le are orice gospodină în bucătărie.

Jurnalista este mama a trei copii și spune că micuți iubesc fructele și legumele motiv pentru care Ela Crăciun merge săptămânal la piață. Vedeta apelează la bicarbonat de sodiu și oțet pentru a curăța coaja fructelor și legumelor. Știm deja că bicarbonatul de sodiu este un ingredient minune și poate fi folosit în tot felul de situații, iată de data aceasta cum îl poți utiliza în curățarea fructelor și legumelor. Acest praf magic se amestecă cu suc de lămâie și apă și se spală fructele și legumele și astfel sunt eliminate toate impuritățile și chimicalele.

Fructele și legumele se curăță cu ajutorul oțetului

O altă soluție la care apelează Ela Crăciun pentru a curăța fructele și legumele este în combinație cu oțet. Această soluție este recomandată de specialiști la nivel mondial pentru spălarea fructelor și legumelor. Așadar, este vorba de un amestec de o parte oțet și patru părți apă. Fructele se lasă în această soluție timp de câteva minute și ulterior, se pot consuma. O soluție radicală la care poți apela ar fi eliminarea coajei fructelor și legumelor, dar astfel se pierd și multe vitamine.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×