Ce scrie pe crucea Tamarei Buciuceanu. Același lucru va fi inscripționat și pe piatra funerară

Dan Suta   
în Stiri mondene
18/10/2019, 14:48
Ce scrie pe crucea Tamarei Buciuceanu. Același lucru va fi inscripționat și pe piatra funerară
Tamara Buciuceanu, înmormântată astăzi. Sursa foto: libertatea.ro. Poză editată de Fanatik

Pe crucea Tamarei Buciuceanu este scris INRI, alături de data nașterii și data morții și nimic altceva. Același lucru va fi inscripționat și pe piatra funerară. Cortegiul funerar al actriței a ajuns în jurul orei 13:30 la Cimitirul Sfânta Vineri din cartierul Griviței, acolo unde marea actriță a fost înmormântată alături de soțul ei, cu care a împărțit 33 de ani din viață.

Crucea și sicriul Tamarei Buciuceanu, duse de sute de oameni spre Cimitirul Sfânta Vineri

Sute de persoane au condus-o astăzi pe Tamara pe ultimul drum. De înmormântare s-a ocupat în exclusivitate nepotul acesteia, actorul Mihai Constantin. La înmormântare au participat o serie de actori cunoscuți, printre care și Cristina Deleanu și Alexandru Arșinel, extrem de îndurerați în momentul despărțirii de cea care i-a dat viață profesoarei Isoscel în Liceenii.

Au fost și câteva momente dramatice la înmormântare. În timpul slujbei oficiate de un sobor de preoți în Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou, sora Tamarei, Iulia Buciuceanu, a leșinat. Iulia, în vârstă de 88 de ani, este mama lui Mihai Constantin, cunoscut pentru interpretarea personajului Ionică în filmul pentru care Tamara va fi amintită mereu, seria Liceenii, scrie spynews.ro.

crucea tamarei buciuceanu
Pe crucea Tamarei Buciuceanu scrie doar INRI. De asemenea, sunt trecute data nașterii și a morții actriței precum și numele complet. Sursa foto: spynews.ro

Tamara împlinise 90 de ani pe 10 august

Tamara Buciuceanu s-a stins din viață marți, 15 octombrie, la Spitalul Elias. Artista era internată de mai multe zile pe fondul unor complicații la inimă. Actrița a împlinit de curând 90 de ani, mai exact pe 10 august. Tamara avea probleme cu inima, însă nu s-a plâns niciodată de nimic și și-a trăit viața cu demnitate până în ultimul moment al vieții sale. Înainte să moară, Tamara a cerut să fie îngropată în Cimitirul Sfânta Vineri și nu la Bellu, căci acolo este înmormântat Alexandru Botez, cel care i-a fost soț.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×