Ce salariu are Doina Gradea, șefa TVR! Este de zece ori mai mare ca al președintelui Klaus Iohannis

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
22/10/2019, 14:51
Ce salariu are Doina Gradea, șefa TVR! Este de zece ori mai mare ca al președintelui Klaus Iohannis GALERIE FOTO
Doina Gradea conduce instituția publică de televiziune. Sursa foto - facebook

Deputatul USR Iulian Bulai a lăsat pe toată lumea cu gura căscată când a postat pe o rețea de socializare ce salariu are Doina Gradea, șefa TVR! Acesta a explicat că omul numărul 1 din Televiziunea română câștigă de 10 ori mai ca președintele României. Bulai nu s-a oprit aici și a acuzat-o pe Gradea că şi-a majorat în mod ilegal salariu, dar şi că şi-a acordat diurne de deplasare în străinătate de două ori mai mari decât ar avea dreptul.

Ce salariu are Doina Gradea, șefa TVR!

Concret, Bulai susţine că preşedintele-director general al Televiziunii Române, Doina Gradea, are un salariu de 28.500 de lei brut, plus un spor de vechime de 25%, cu aproape 1.000 de euro mai mult decât şeful statului şi cu peste 1.000 de euro mai mult decât premierul României. Deputatul îi cere acum Doinei Gradea demisia după ce a prezentat și felul în care aceasta s-a bucurat de diferite majorări salariale.

„Multă incompetenţă pe încă şi mai mulţi bani. Şefa TVR, Doina Gradea, are un salariu mai mare decât premierul României. Ba chiar mai mare decât al preşedintelui ţării. Dna Gradea primeşte 28.500 lei brut, plus un spor de vechime de 25%, cu aproape 1.000 de euro mai mult decât preşedintele şi cu peste 1.000 de euro mai mult decât prim-ministrul.

Ce salariu are Doina Gradea, șefa TVR! Doina Gradea
Doina Gradea este acuzată în termeni duri de Iosif Bulai, deputat USR. Sursa foto – facebook

Este de zece ori mai mare ca al președintelui Klaus Iohannis

Salariul dnei Gradea e plătit din subvenţie, de la bugetul de stat, din taxe şi impozite. Dna Gradea nu e plătită nici din teleshoppingul dat în timpul moţiunii de cenzură, nici din măreţele performanţe economice ale Televiziunii. Dna Gradea a primit mai multe măriri de salariu anul ăsta (o dată-n mai, o dată-n septembrie) decât cei care muncesc pe salariul minim în România. Dna Gradea îşi plăteşte sieşi diurne de deplasare în străinătate de două ori cât ar avea dreptul – la nivel de ministru, deşi nu e –, aşa că pe lângă cei 28.500 lei brut/lună, încasează şi 300 euro/zi, neimpozabili, în afara României (probabil de-aia se duce ea la evenimente internaţionale, şi nu ziariştii TVR).

Curtea de Conturi a decis anul trecut că majorările de salariu pe care şi le-a dat dna Gradea sunt nelegale. Dar dna Gradea n-a spus asta nimănui, nici măcar membrilor Consiliului de Administraţie al TVR, care-s plătiţi în funcţie de salariul – iată, nelegal – al dnei Gradea. De cei 28.500 lei brut/lună, astăzi este a treia oară la rând când dna Gradea NU vine la audierea Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor să ne spună şi nouă, dacă poate, cum explică toate acele constatări ale Curţii de Conturi despre cât de dezastruos e managementul la TVR. Cam cât ar trebui să cheltuiască cetăţenii României, din munca lor, pentru ca dna Gradea măcar să se deplaseze la Palatul Parlamentului? Ar trebui să-i oferim şi noi, de la comisie, 300 euro/zi? I-am cerut dnei Gradea demisia de multiple ori – i-o cer şi acum. Am cerut deja în mod repetat şi insistent discutarea în Parlament a rapoartelor TVR pe 2017 şi 2018 – o cer din nou. Şi o s-o fac de câte ori e nevoie”, a scris Iulian Bulai

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×