Ce salarii încasează polițiștii comunitari, în comparație cu polițiștii de la rutieră. Banii sunt, relativ, aceiași

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
06/11/2019, 12:53
Ce salarii încasează polițiștii comunitari, în comparație cu polițiștii de la rutieră. Banii sunt, relativ, aceiași GALERIE FOTO
Polițiștii locali au parte de salarii foarte mari. Sursa foto - facebook

Dacă te intresează ce salarii încasează polițiștii comunitari, în comparație cu polițiștii de la rutieră, ei, bine, trebuie să știi, că diferențele, culmea, nu sunt foarte mari. De altfel, la finele anului trecut s-a scris mult despre salariul polițiștilor, de la ultima treaptă ierarhică până la un nivel foarte înalt. Sumele erau unele foarte mari raportate la banii pe care îi câştigă, în acest moment, chiar şi un angajat într-o corporaţie.

Ce salarii încasează polițiștii comunitari, în comparație cu polițiștii de la rutieră

Un agent câștigă 4.497 de lei, „în mână”. Și vorbim de cei de pe ultima treaptă ierarhică. Șefii pot ajunge chiar și la 6.000 de lei. Cel mai mare salariu, de 10.640 lei brut, respectiv 6.227 lei, îl încasează directorul adjunct, urmat de șeful de serviciu (5.908 lei net) și șeful de birou (5.595 lei). În ceea ce privește polițiștii locali fără funcții de conducere, salariile acestora sunt următoarele: 4.497 lei, net, pentru cei cu studii superioare, respectiv 2.683 lei net pentru cei cu studii medii.

Polițiștii locali care lucrează noaptea mai primesc un spor de 25% din salariul de bază. Oamenii legii au și alte beneficii pe care nu le au alți angajați. Despre polițiști trebuie să știți că aceștia nu au salariu de bază, ci salariu de funcție. Salariul de funcție nu are legatură cu salariul de grad și gradația de vechime. Noțiunea de Subcomisar II nu există nici ca grad și nici ca funcție. Salariul de functie nu se calculeaza dupa grad si gradatie, ci dupa functie (agent IV-principal, ofiter IV-specialist principal I).

Poliția Locală, salarii de nabab la Brăila

De altfel, la începutul anului au ieșit la iveală salariile polițiștilor locali din Brăila, unele care au lăsat cu gura căscată pe toată lumea. S-a ajuns la ceste sume uriașe în urma unui proiect aprobat de către consilierii municipali ce au ridicat nivelul salariilor pentru 2019. Este vorba despre o creștere de 4%, precum în cazul funcționarilor din Primărie. Directorul executiv al Poliţiei Locale, Georgică Tănase, are o leafă lunară brută de 13.104 lei de la începutul acestui an (7.600 lei net), la care se adaugă şi alte sporuri.

Cel mai mic salariu îl are un şofer cu studii medii sau şcoală generală din cadrul Poliţiei Locale care încasează 4.077 lei brut pe lună, în timp ce un îngrijitor are 2.372 lei.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×