Ce s-ar putea intîmpla cu Campionatul Mondial de Fotbal din 2026 dacă Donald Trump va fi preşedintele SUA

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
26/07/2016, 13:15
Ce s-ar putea intîmpla cu Campionatul Mondial de Fotbal din 2026 dacă Donald Trump va fi preşedintele SUA

O victorie a lui Donald Trump in cursa pentru Casa Alba, in luna noiembrie, ar putea compromite sansele Statelor Unite de a organiza Campionatul Mondial de Fotbal din 2026. „Vom fi candidati la organizarea Mondialului din 2026 si estimam ca avem sansele noastre. Castigarea unui proces de candidatura pentru o Cupa Mondiala sau pentru Jocurile Olimpice, asa cum este cazul Los Angeles-ului pentru JO din 2024, depind de asemenea de conducatorii nostri, nu doar de cei ai federatiei de fotbal”, a declarat presedintele Federatiei americane de fotbal (US Soccer), Sunil Gulati.

„Perceptia restului planetei fata de SUA este influentata de persoana care ocupa Casa Alba, aceasta are un impact (…) Un presedinte care are o viziune proiectata catre exterior, care are o personalitate mai usor de acceptat, este pozitiv pentru Statele Unite”, a indicat presedintele US Soccer, fara sa-l numeasca insa pe Donald Trump.

Candidatul republican la presedintia Statelor Unite face in mod regulat declaratii polemice, care i-au adus inclusiv acuzatii de rasism.

Trump i-a calificat pe mexicani drept „violatori”, traficanti de droguri si vrea sa construiasca un zid intre Statele Unite si Mexic, pe cheltuiala mexicanilor.

Responsabilii Federatiei americane intentioneaza sa se asocieze cu omologii lor mexicani in vederea candidaturii pentru Cupa Mondiala de fotbal din 2026.

„Un dosar (de candidatura) americano-mexican ar deveni putin delicat daca (probabila candidată democrată Hillary) Clinton nu va fi la Casa Alba”, a conchis Sunil Gulati.

Sursă: www.stirileprotv.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×