INCREDIBIL! Ce s-a ales de preotul exorcist de la Tanacu, la 11 ani de la oribila crimă!

Ionuţ Cataramă   
în Monden
23/02/2017, 21:28
INCREDIBIL! Ce s-a ales de preotul exorcist de la Tanacu, la 11 ani de la oribila crimă! GALERIE FOTO

In urma cu unsprezece ani, cazul Irinei Cornici, o tanara de 23 de ani care a dorit sa devina maicuta, a socat o tara intreaga. La scurt timp dupa ce s-a decis sa ramana in Casa lui Dumnezeu, Irina a facut o criza psihotica, iar la in scurt timp a murit, din cauza ca preotul Daniel Corogeanu s-a gandit ca este posedata si trebuie sa scoata duhurile rele din ea.

VEZI IMAGINILE ÎN GALERIE FOTO    

Preotul Marin Tudorica, de la Episcopia Husilor, declara ca Daniel Corogeanu, preotul gasit vinovat pentru moartea maicutei, isi cauta liniste sufleteasca.

Chiar daca au trecut unsprezece ani de la tragedie, se pare ca, intr-un final, lucrurile s-au linistit, dupa spusele preotului de la Episcopia Husilor, Marin Tudorica: „Intr-o discutie avuta in cursul acestui an cu parintele Adrian Chirvase, protopop de Vaslui, Daniel Corogeanu si-a exprimat atitudinea de acceptare a sentintei de caterisire pronuntata de Biserica si a mentionat faptul ca nu va mai sluji si isi va cauta linistea si pacea interioara. Fostul preot nu desfasoara niciun fel de activitati religioase, intrucat prin caterisire si-a pierdut aceasta calitate, adica nu poate desfasura niciun fel de activitate religioasa sub egida Bisericii Ortodoxe Romane”.

Cat priveste situatia celor patru maicute eliberate din inchisoare, Marin Tudorica marturiseste ca acestea nu se mai afla in manastire: „De asemenea, niciuna din cele patru maicute, nu sunt in vreo manastire din cadrul Episcopiei Husilor. Prin urmare, nu detinem informatii cu privire la situatia dumnealor. Ele erau din judetul Vaslui, acum, probabil ca sunt la casele parintesti”.

La scurt timp dupa moartea Irinei Cornici, atat Daniel Corogeanu, cat si cele patru maicute, au ajuns in fata magistratilor pentru a da explicatii. Preotul a fost condamnat de Tribunalul din Vaslui la 14 ani de detentie, iar maicutele au primit pedepse diferite, cuprinse intre 5 si 8 ani. Dupa ce a fost anuntata sentinta, procesul a fost stramutat la Curtea de Apel Alba Iulia, unde pedeapsa lui Corogeanu a fost injumatatita la 7 ani, iar de la 7 ani el a ajuns să facă doar 4. Celebre rămân vorbele gardienilor în momentul în care a fost eliberat. „Băi, proştilor, să vă închinaţi pentru că iese din închisoare un om sfânt”, le-au spus gardienii jurnaliştilor prezenţi în momentul în care a fost eliberat.

Toti cei implicati in acest incident sunt acum in libertate. Dupa ce nu a mai putut sa slujeasca, fostul preot s-a retras la un schit in satul Portari, comuna Zapodeni, judetul Vaslui.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×