Ce pensii vor primi tinerii care azi au 35 de ani! Calculul exact!

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
26/05/2018, 19:53
Ce pensii vor primi tinerii care azi au 35 de ani! Calculul exact!
Ce pensii vor primi tinerii care azi au 35 de ani. Sistemul public nu e capabil să ofere sume mari

Sistemul public va avea greutăţi mari să susţină veniturile celor care nu mai muncesc peste 15-20 de ani. Organizaţia analiştilor financiari trage un semnal de alarmă. Ce pensii vor primi tinerii care azi au 35 de ani!

Conform site-ului ştirileprotv.ro, peste 380.000 de români împlinesc anul acesta 50 de ani! Aceştia, împreună cu cei până la 46 de ani formează generaţia „decreţeilor”, adică a celor născuţi după ce Nicolae Ceauşescu a dat în 1966 decretul prin care au fost interzise contraceptivele şi avorturile!

Ce pensii vor primi tinerii care azi au 35 de ani! Ce soluţii există?

Marea problemă va apărea în 2032, când generaţia celor care acum au 50 de ani va împlini vârsta de pensionare. Practic, cea mai numeroasă masă de angajaţi va trece din rândul celor care contribuie puternic la bugetul pensiilor în rândul celor care încasează din acel buget!

Sistemul public, datorită evoluțiilor demografice va putea din ce în ce mai puțin să susțină o pensie decentă. La ce se va ajunge în viitor? Să zicem peste 15-20 de ani. Fie la creșterea taxării, pentru a susține în continuare pensiile, fie la o reducere a pensiilor, prin creșterea vârstei de pensionare. Practic, el va primi o pensie de la stat pe mult mai puțini ani.”, a spus Adrian Codarlasu, preşedintele CFA România.

Conform unui studiu efectuat de KPMG, companie de consultanţă, a fost calculată pensia pe care ar putea primi un tânăr care azi are 35, munceşte deja de 10 ani şi se va pensiona în 2048! Dacă el a lucrat fără întrerupere, iar pilonul II va fi încă funcţional, şi a câştigat salariul minim, ar urma să aibă o pensie de 823 de lei! La aceasta s-ar adăuga 334 de lei lunar din Pilonul II. În total 37% din salariul avut plus 15% din Pilonul II. Procentele sunt proporţionale şi pentru salarii medii sau duble.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×