Ce face azi și cum mai arată ”Hapciu”, Daniela Anencov, de la ”Ba da, ba nu”

Sandra Popescu   
în Stiri mondene
10/10/2018, 14:05
Ce face azi și cum mai arată ”Hapciu”, Daniela Anencov, de la ”Ba da, ba nu” GALERIE FOTO
Vă amintiți de clovnul ”Hapciu”, interpretat de Daniela Anencov, din emisiunea ”Ba da, ba nu”?

În anii `90, Anca Țurcașiu și Daniela Anencov, care îl interpreta pe clovnul ”Hapciu”, ne încântau diminețile cu emisiunea pentru copii ”Ba da, ba nu”, pe care astăzi generațiile noi nu au de unde să o mai cunoască. Timpul a trecut, iar cei care ne făceau zilele mai frumoase au plecat și ei care pe unde au putut. Așa a fost și în cazul actriței Daniela Anencov, care a părăsit țara, după ce devenise celebră și ca ”mama lui Așchiuță”, o păpușă pe care toți copii o iubeau și căreia actrița îi dădea viață.

Puțini știu, însă, că Daniela Anencov a fost crainic al Televiziunii Române, din anul 1960 până în 2000. Aceasta a fost membră a echipei, încă de când era la liceu și a făcut parte din proiect chiar după un an de la înființarea TVR. Practic, o viață întreagă, actrița și-a dedicat-o televiziunii publice, dar și oamenilor care veneau la teatru să o vadă.

Daniela Anencov i-a dat viață personajului ”Clovnul Hapciu” în emisiunea ”Ba da, ba nu”
Daniela Anencov i-a dat viață personajului ”Clovnul Hapciu” în emisiunea ”Ba da, ba nu”

Ce face azi clovnul ”Hapciu”; actrița Daniela Anencov a fost extrem de iubită la ”Ba da, ba nu”

Pe Daniela Anencov a găsit-o, în primăvara acestui an, chiar prezentatoarea TV Marina Almășan. Aceasta din urmă a mărturisit cât de mult a iubit-o, în copilărie, pe actrița care îi dădea viață lui ”Așchiuță”.

”Cot la cot cu Așchiuță – celebra păpușă vorbitoare din lemn – Daniela Anencov ne-a bucurat copilăria tuturor celor din generația mea. Pe atunci avea părul lung şi bălai și ochii de un albastru limpede și adânc. Ochii i-au rămas albaștri, părul însă e scurt-scurt, ceea ce-i adaugă un plus aerului tânăr, pe care oricum și-l păstrează. Dar nu numai la brațul drăgălașului Așchiuță și-o amintesc generații întregi de telespectatori. Milioane de copii și părinți au aplaudat-o, decenii în șir, pe scenele teatrelor Ion Creangă și Excelsior, iar mai apoi, copiii copiilor de mai sus au îndrăgit-o și ei, descoperind-o îndărătul nasului roșu cu care clovnul Hapciu înveselea formatul de televiziune , s-a destăinuit Marina Almășan.

Marina Almășan a fost fascinată de actrița Daniela Anencov, care l-a intrepretat pe Clovnul ”Hapciu” dar i-a dat și viață păpușii ”Așchiuță”
Marina Almășan a fost fascinată de actrița Daniela Anencov, care l-a intrepretat pe Clovnul ”Hapciu” dar i-a dat și viață păpușii ”Așchiuță”

Clovnul ”Hapciu” face azi naveta între două continente, îngrijind nepoții

Ce poate fi mai frumos pentru un copilaș, decât să aibă o bunică atât de talentată și de blândă precum Daniela Anencov! Astăzi, îndrăgita actriță face naveta între Paris și New York, având grijă de nepoți. Are o familie minunată și este foarte fericită.

”Acum Daniela e o bunicuță respectabilă, tonică și spumoasă, care face naveta între nepoții săi, împrăştiați pe două continente: la Paris – fiul Andreei, fata cea mare a Danielei și, respectiv, la New York, unde o întâmpină, în fiecare an, nici mai mult nici mai puțin decât 3 nepoți, de la Alexana, fata sa cea mică. În rest – dacă mai rămâne vreun rest! – Daniela se bucură de micul său Paris de acasă, unde are o mulțime de prieteni și, firește, de amintiri”, a mai povestit Marina Almășan.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×