Ce a mai rămas din averea lui George Copos, după divorț

Silviu Ghering    Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
05/12/2018, 21:07
Ce a mai rămas din averea lui George Copos, după divorț
Ce a mai rămas din averea lui George Copos, după divorț

Ce a mai rămas din imperiul lui Geroge Copos, după divorț? Ei bine, după ce a pus capăt unei căsnicii care a durat mai bine de 36 de ani, George Copos a trebuit să-și „reorganizeze” averea.  Deși în acte a apărut de ceva timp și fiica sa, Alexandra, afaceristul și fosta sa soție, Cristiana Copos (59 de ani) au tratat această separare cu maturitate, iar partajul s-a desfășurat fără neînțelegeri.

Soția fostului patron al clubului de fotbal Rapid București se ocupă în continuare de lanțul de cofetării „Ana Pan”. Cei doi s-au cunoscut în urmă cu 37 de ani – în 1981 – în vremea studenției. Nu le-a luat mult timp până au făcut pasul cel mare. La șase luni de când s-au cunoscut, George și Cristiana au ales să-și unească destinul. Au format timp de 36 de ani o familie, iar împreună au clădit un adevărat imperiu.

Averea lui George Copos, după divorțul de soția sa Cristiana

George Copos și Cristiana Copos, fosta lui soție.
George Copos și Cristiana Copos, fosta lui soție.

Prima afacere pe care au început-o a fost cu o cofetărie, iar primele pateuri și prăjituri care s-au vândut au fost făcute, în casă, de Cristiana, sub sloganul „Ca la mama acasă”. Totul se întâmpla în jurul anilor 90. După doi ani, familia Copos s-a extins și au început să activeze și în domeniul electronic, când au devenit producători și distribuitori de produse electrocasnice și electronice. „Ana Pan”, „Ana Electronic” și „Ana Hotels” sunt branduri de familie, care au crescut și au reușit să se impună pe fiecare segment din cuprinzătoarea piață din România.

Soții Copos au prosperat în domeniul hotelier și au cumpărat hotelurile Poiana, Brădet și Sportul din stațiunea montană Poiana Brașov. Ei au vrut să se impună și la malul Mării Negre, iar astfel au hotărât să construiască Hotelul Europa din stațiunea Eforie Nord. Apoi preluat și Hotelul Flora din București, care a devenit  mai târziu primul Crowne Plaza din România.

După această imensă ascensiune a familiei Copos, o altă reușită a fost și aceea când au mai adăugat în portofoliu și SC Teleferic SA (Ana Teleferic), unde George este acționar majoritar. Continuând în aceeași notă, familia Copos a înființat și prima agenție de turism.

Averea familiei Copos…în cifre

Averea totală a familiei Copos este estimată la aproximativ 200 de milioane de dolari. După divorț, aceasta a fost împărțită , iar lanțul de cofetării „Ana Pan” a fost preluat de către Cristiana și Alexandra, fiica celor doi foști soți. Afacerea „Ana Pan” a avut în 2017 o cifră de afaceri de aproximativ 27,4 milioane de lei, potrivit informațiilor de pe site-ul Ministerului de Finanțe. „Sunt mândru că Alexandra și Cristiana vor duce istoria lanțului mai departe”, a declarat Copos pentru zf.ro.

George Copos a rămas cu toate afacerile din domeniul hotelier și turism. Bineînțeles, a implicat-o și pe fiica sa, Alexandra, dar acționar majoritar este în continuare „Berlusconi din Giulești”. Afaceristul a mai dat un „tun” când s-a asociat cu gigantul elen Octagon Contracting&Engineering. Împreună au demarat un proiect de birouri „Ana Tower”, pesemne că ar fi un mare fan al președintelui american, Donald Trump, care a construit un imperiu în domeniul imobiliar și hotelier (celebrele Trump Tower, care există în majoritatea orașelor – cu potențial financiar – din lume). Lucrarea a început în 2017 și se va fi gata la finele anului viitor. 39 de milioane de euro au fost investiți în turnul care va avea 24 de etaje, 358 de locuri de parcare în subteran, dispuse pe trei etaje.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×