Alertă în insulă! Primele cazuri de coronavirus depistate în Marea Britanie

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
31/01/2020, 12:28
Alertă în insulă! Primele cazuri de coronavirus depistate în Marea Britanie
Primele cazuri de coronavirus depistate în Marea Britanie *foto: hepta.ro

Faptul că epidemia de coronavirus a atins și bătrânul continent nu este o noutate, dar extinderea virusului a atins și insula britanică, arată cei de la BBC. Astfel, autoritățile din Marea Britanie au anunțat că două persoane care au aterizat în Regat au fost depistate cu coronavirus, a anunțat unul dintre oficialii din domeniul sănătății din Marea Britanie.

Epidemia de coronavirus a ajuns și în Marea Britanie

Cei doi pacienți aparțin aceleiași familii și acum primesc tratament specializat din partea NHS (National Health Service – Serviciul Național de Sănătate britanic). Nu au fost însă prezentate mai mullte detalii despre identitatea celor doi.

Profesorul Chris Whitty, unul dintre șefii NHS, a explicat că instituția pe care o conduce este bine pregătită și are experiență în gestionarea infecțiilor de orice fel.

„Lucrăm repede în căutatea unui mod de a identifica orice contact pe care pacienții l-au avut, pentru a evita ca boala să se răspândească. Ne-am pregătit pentru clipa în care cazurile de coronavirus ajung în Marea Britanie și avem măsuri robuste pentru a răspunde imediat în cazul acestor infecții”, a mai spus Whitty.

Britanicul a mai anunțat și faptul că țara sa lucrează în strânsă legătură cu Organizația Mondială a Sănătății (World Health Organization) și cu comunitatea internațională pentru că epidemia din China continuă să se dezvolte.

Peste 200 de oameni și-au pierdut viața deja din pricina coronavirus

Cel puțin 213 persoane din China au murit din cauza virusului, majoritatea în provincia Hubei, cu peste 10.000 de cazuri depistate deja în toată țara. De asemenea, au fost depistate 98 de cazuri de infecții cu acest virus în alte 18 țări.

Nici țara noastră nu a scăpat de grija coronavirusului. Mai mulți călători care au ajuns în țara noastră după ce au trecut recent prin China au fost verificați de către autoritățile române. Printre aceștia se numără și o trupă din Mioveni de 25 de persoane care a fost la un festival chiar în zona aflată în carantină. Imediat după ce au aterizat pe Aeroportul Otopeni, aceștia au intrat pe mâna autorităților române. Din fericire, nimeni nu era infestat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×