Cazul care a intrat în istorie: o femeie a născut după 12 luni de sarcină. Ce s-a ales de copilul ei

Dan Suta   
în Stiri mondene
02/05/2020, 22:48
Cazul care a intrat în istorie: o femeie a născut după 12 luni de sarcină. Ce s-a ales de copilul ei
O femeie a născut după 12 luni de sarcină, în anul 1945. Sursa foto: pixabay.com

Cazul unei femei care a purtat o sarcină timp de 12 luni a intrat în istoria medicinei. Este una dintre cele mai ciudate povești, consemnată de istorie, al unei femei care a adus pe lume un copil după 375 de zile de gestație, în anul 1945.

Un caz care a intrat în istorie: mamă după 12 luni de gestație

Beulah Hunter avea doar 25 de ani ân anul când se întâmpla această raritate din punct de vedere medical. Fata din Statele Unite o născuse pe Penny Diana, iar despre cazul ei se vorbește și azi, căci de atunci nu s-a mai pomenit ca o femeie să poarte o sarcină timp de 12 luni.

Cu privire la această poveste există în continuare multe suspiciuni, însă medicul Daniel Beltz, cel care a fost alături de pacientă pe toată durata sarcinii și a ajutat-o la naștere spune că totul a fost cât s-a putut de real.

Cazul, pus la îndoială, apărat de doctorul care a asistat-o pe Beulah

Ca să-și susțină informația, acesta prezentase un test de sarcină efectuat în laborator cu data de 24 martie, dovedind astfel că ciclul menstrual al tinerei s-a oprit pe 10 februarie.

Conform graficului inițial, ritmul cardiac al bebelușului aflat în pântece ar fi trebuit să fie detectat în luna iulie și nu în septembrie, dacă vorbim despre o sarcină normală.

La naștere, Penny Diana a cântărit 3,10 kilograme, o greutate considerată mică pentru o copilă venită pe lume după 12 luni petrecute în burta mamei. Micuța era sănătoasă și nu au existat probleme în ceea ce o privește, notează mom.com.

Oamenii au acuzat familia că minte și că fata ar fi pierdut o sarcină și a rămas gravidă imediat după aceea, însă medicul care a supravegheat-o în permanență, Daniel Beltz, spune că acuzațiile erau nefondate.

Fetița a crescut fără probleme și a avut o viață sănătoasă, nefiind afectată de perioada atât de lungă petrecută în pântece până la naștere.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×