Caz șocant în Vaslui! O fetiță de nici doi ani a murit din cauza condițiilor în care era crescută: „Nehrănită, neîngrijită, în casă era frig”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
28/12/2019, 11:37
Caz șocant în Vaslui! O fetiță de nici doi ani a murit din cauza condițiilor în care era crescută: „Nehrănită, neîngrijită, în casă era frig”
O fetiță a murit din cauza condițiilor în care era crescută. Sursa foto: hepta.ro

Tragedie fără margini pentru o familie din localitatea Miclești, județul Vaslui, după ce mezina, o fetiță în vârstă de doar un an și șapte luni s-a stins din viață în chinuri groaznice. Autoritățile au deschis deja o anchetă, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Fetița era crescută în condiții improprii

Potrivit oamenilor legii, din cauza condițiilor improprii în care era crescută, micuța arăta de parcă ar fi avut doar patru luni. Medicii ajunși la fața locului au găsit-o zăcând fără suflare în pătuțul ei. Mama a fost cea care a sunat la 112, speriată că fiica sa nu mai reacționează.

S-a constatat că fetița era subnutrită, avea doar 7 kg și trăia într-o locuință care nu avea niciun fel de încălzire. În plus, deși știa că este bolnavă, mama ar fi decis să o ducă la spital abia după Sărbători. Femeia este văduvă și are 34 de ani.

Echipajul cu medic a găsit copilul fără activitate cardio-respiratorie, cu semnele morţii instalate. Motiv pentru care nu s-a mai făcut resuscitarea. A fost declarat decesul şi a fost anunţată poliţia. Am fost frapaţi de faptul că acest copil, la 1 an şi şapte luni arată ca un copil de patru luni, era subnutrit, dar şi de condițiile improprii, în casa nefiind căldură”, au precizat medicii.

Mama este anchetată pentru ucidere din culpă

Având în vedere condițiile inumane în care era ținută fetița, în acest caz a fost alertată și Poliția, care a demarat o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte. Mama le-a declarat oamenilor legii că fiica sa era răcită de câteva zile, dar a preferat să aștepte trecerea Sărbătorilor, în loc să o ducă de urgență la spital.

Potrivit spuselor sale, micuța a avut febră mare și, pur și simplu, i-a cedat inima.  În cauză a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, iar dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă să petreacă ani buni în spatele gratiilor.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×