Caz șocant în SUA! Fetiță de 6 ani, încătușată și arestată de polițiști pentru că nu a fost cuminte la ore VIDEO

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
26/02/2020, 19:13
Caz șocant în SUA! Fetiță de 6 ani, încătușată și arestată de polițiști pentru că nu a fost cuminte la ore VIDEO
O fetiță de 6 ani a fost arestată de polițiști. Sursa foto: BBC News

Scene desprinse parcă dintr-un film absurd au avut loc la o școală din Orlando, Florida, Statele Unite ale Americii. O fetiță de doar 6 ani a fost încătușată, pur și simplu, de un polițist și escortată până la mașina ce avea să o ducă la secție, întocmai cum se procedează în cazul unui infractor extrem de periculos. Totul, pe motiv că micuța a avut un comportament neadecvat în timpul orelor.

Fetiță de doar 6 ani, săltată cu cătușe de polițiști. Scena a fost filmată și a făcut înconjurul lumii

Chiar dacă întâmplarea datează din toamna anului trecut, părinții fetiței arestate au decis ca filmarea realizată cu ajutorul camerei portabilă a unuia dintre oamenii legii care au intervenit în urma apelului la numărul de urgență 911 să fie făcute publice abia acum.

În imagini se poate observa cum doi polițiști intră în cancelaria școlii unde învăța copila, îi cer să se ridice de pe scaun, după care scot un colier de plastic și îi cer să întoarcă mâinile la spate.

Vizibil afectată de ce i se întâmplă, micuța de doar 6 ani a implorat în zadar, printre lacrimi, să nu fie urcată în mașina de poliție. În raportul referitor la acest incident autoritățile de peste ocean au precizat că oamenii legii au fost solicitați să se prezinte la școală, după ce un copil de 6 ani ar fi agresat trei membri ai personalului, lovindu-i cu pumnii și picioarele.

În urma anchetei, polițistul a fost concediat pentru încălcarea procedurilor

Avocații familiei au declarat pentru BBC News că imaginile au fost publicate pentru ca întreaga lume să poată vedea cum s-a desfășurat arestarea. În urma anchetei demarate de organele abilitate, Dennis Tuner, ofițerul de poliție care i-a pus fetiței cătușele a fost concediat și riscă acum să ajungă în spatele gratiilor pentru încălcarea procedurii în astfel de cazuri.

Legislația din Statele Unite prevede că reținerea unui minor cu vârsta sub 12 ani trebuie făcută numai cu acordul supraveghetorului său, lucru care nu s-a întâmplat în cazul de față. Părinții nu renunță și cer ca bărbatul să plătească cu închisoarea pentru traumele provocate fiicei lor.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×