Caz revoltător în Gherla. Un bătrân a murit după ce a așteptat o oră ambulanța

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
26/11/2019, 09:56
Caz revoltător în Gherla. Un bătrân a murit după ce a așteptat o oră ambulanța
Un bătrân a murit așteptând timp de o oră venirea ambulanței. Sursa foto: bzi.ro

Problemele sistemului medical românesc sunt tot mai mari și, din păcate, continuă să facă victime pe zi ce trece. Cel mai recent exemplu în acest sens este cazul revoltător al unui bătrân care a murit în parc așteptând ambulanța chemată de unul dintre trecătorii care i-au sărit în ajutor, văzând că i se făcuse rău.

Ambulanța nu a reușit să ajungă în timp util pentru a salva viața bătrânului

Bărbatul s-a prăbușit, pur și simplu, pe alee, sub privirile îngrozite ale celor din jur, care au sunat la 112 și, în condițiile în care nicio ambulanță nu era disponibilă, au încercat chiar și să-l resusciteze. Până la urmă, abia după o oră, a fost trimis un echipaj medical de la spitalul din Cluj, însă acesta a ajuns prea târziu pentru a mai putea salva viața sărmanului bătrân din Gherla care suferise un infarct în timp ce se plimba prin parc împreună cu nepoțelul său.

Încă vreo 20 de minute a mai trăit, putea fi salvat!”, au povestit martorii tragediei, revoltați de întreaga situație. În apărarea lor, medicii pun totul pe seama lipsei personalului și numărului redus al ambulanțelor pe care le au la dispoziție.

Înființarea unui SMURD la Gherla ar pune capăt acestor tragedii

Este o situație cât se poate de tristă. Nu avem medici, nu avem mai multe mașini. Dacă se face apel la 112 și suntem trimiși la cazuri, suntem obligați să mergem, fără excepție. Dar de multe ori avem parte de oameni care acuză dureri de cap, de picioare sau au tensiunea mărită. În timp ce noi mergem la 20-30 km de casă ca să facem o injecție, la un caz care nu era urgent, alți oameni au nevoie de ajutorul nostru în altă parte și nu avem cum să-i ajutăm”, au declarat medicii de pe Ambulanță, care au identificat și soluția pentru ca astfel evenimente nefericite să nu se mai producă.

Este vorba despre înființarea unui centru SMURD la Gherla care ar permite o reacție mai bună la urgențele medicale. Chiar dacă acest subiect a fost adus de mai multe ori în discuție, totul rămâne deocamdată doar la stadiul de idee.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×