Caz dramatic la Deva! Copil de 4 ani infectat cu coronavirus. Micuțul a trecut și printr-un transplant medular

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 14:41
Caz dramatic la Deva! Copil de 4 ani infectat cu coronavirus. Micuțul a trecut și printr-un transplant medular GALERIE FOTO
Copilul și tatăl sunt internați în spital. Sursa foto - observator.tv

Caz dramatic la Deva acolo unde un copil de numai 4 ani a fost infectat cu coronavirus. Tudor Andrei Culda este internat în spital alături de tatăl lui, și el bolnav de COVID-19. Cei doi au transmis de pe patul de spital un mesaj emoționant familiei, prietenilor și tuturor celor care îi sprijină.

Caz dramatic la Deva!

De remarcat că micuțul nu este la prima problemă medicală majoră. La doar două luni de zile, băiatul a fost diagnosticat cu sindromul Wiscott-Aldrich.

Mai exact, aceasta este o boală a sângelui în care sistemul imun funcționează anormal, cu deficit imunitar și prin predispoziție către formarea de cheaguri intravasculare.

Copil de 4 ani infectat cu coronavirus

Astfel, în 2017, Tudor a suferit un transplant medular, la un spital din Roma. De remarcat că în primele 6 luni după transplant, băiețelul mergea de 3 ori pe săptămână la control.

Același lucru trebuia să se întâmple și acum. Tudor trebuia să ajungă la Roma. Culmea, părinții au întrebat medicul de la spitalul din Roma dacă sunt în siguranță, în contextul epidemiei de coronavirus.

Răspunsul a fost unul pozitiv. Tatăl lui Tudor spune acum că nu știe de unde el și fiul lui s-au infectat cu Covid-19. Tânărul și micuțul de numai 4 anișori au transmis din spital că sunt bine și că speră să ajungă acasă cât mai repede.

„Eu și Tudor suntem depistați pozitiv, suntem bine. Suntem internați la spital la Timișoara. Nu e nimic grav. Noi am fost la Roma la control…nu știm de unde ne-am pricopsit cu virusul vieții. Poate fi simpla noastră ieșire într-o duminică seară, când am ajuns la Roma să ne luăm o apă sau…din vamă.

Noi am plecat sâmbătă din țară. Am ajuns duminică la Roma, am luat o apă, am stat în casă. Luni am fost la control. Tudor e bine, sunt trei ani o lună de la transplant și lucrurile au decurs destul de normal. 

Marți dimineață am plecat spre țară, miercuri dimineață a fost mai problematic. În vamă, în Croația, am stat cu cel puțin 100 de oameni. De acolo poate fi…În vamă, în Ungaria, am stat cu trei persoane…n-aș putea să zic, pentru că acolo am stat la distanță.

Iar la noi în țară, unde totul este un haos total în vamă, la Nădlac, am stat două ore și un pic, pentru că o doamnă de la DSP nu a înțeles situația lui Tudor. A trebuit să stăm mai bine de două ore până să ne poată escorta.

Am intrat la ora 4 în vamă, miercuri dimineață, și am ajuns de-abia la 12.30 în Deva, fără apă la copii…am avut și fetița de 9 luni cu noi.

Miercuri seară, a venit DSP-ul, ne-au luat exudatul faringian, iar sâmbătă a venit vestea cea proastă că eu și Tudor suntem pozitivi. Elena si Sara sunt negative, acasă…

Mulțumim prietenilor că ne aduc provizii la spital, ca să nu ducem lipsă de nimic…Mulțumim tuturor celor implicați pentru că ne susțin. Să sperăm că ne facem bine repede și plecăm acasă…”, au spus aceștia

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×