Caz dramatic în România. O bătrână de 83 de ani din Brașov, izolată în casă, a strigat pe geam de foame: ”O pâine îmi luați și mie?”

Traian Terzian  
înStiri de ultima ora
29/03/2020, 09:04
Caz dramatic în România. O bătrână de 83 de ani din Brașov, izolată în casă, a strigat pe geam de foame: ”O pâine îmi luați și mie?”
Un caz dramatic s-a petrecut sâmbătă seară în România, când o bătrână din Brașov, izolată în casă din cauza coronavirusului, a cerut de la geam să fie ajutată cu mâncare

Un caz dramatic s-a petrecut sâmbătă seară în România, când o bătrână din Brașov, izolată în casă din cauza coronavirusului, a cerut de la geam să fie ajutată cu mâncare, deoarece îi este foame.

Caz dramatic în România

Cazul dramatic petrecut în România a avut un final fericit, după ce bătrâna de 83 de ani a fost ajutată de o femeie care trecea în acel moment prin dreptul blocului. Mai mult, femeia care a sărit în ajutorul bunicuței a postat întreaga poveste pe Facebook.

”Îmi este tare greu. Am trăit acum câteva minute o durere apăsătoare. Am ieșit să-mi iau ceva dulciuri, pâine și fructe. Vis-a-vis de unde locuiesc eu este un non-stop la parterul blocului de pe strada Constructorilor, nr.2”, a început mesajul femeii.

”Înainte să ajung, de la o fereastră m-a strigat o doamnă în vârstă: ‘Vă rog din suflet! Îmi este foame! Nu am bani. Am terminat tot ce aveam. O pâine îmi luați și mie? Sunt singură și am 83 de ani. Stau la apartamentul… Vă dau banii când iau pensia în 14’”, și-a continuat ea postarea.

”Bunicuța, chircită de bătrânețe și de boală, tremura și plângea”

”M-am cutremurat cu suflet, cu trup și minte. Într-un bloc cu atâtea apartamente și atâți vecini… Doamne, dă-mi răbdare! Și eu care credeam că am văzut și auzit destule. Nici nu am avut putere să îi răspund. Am intrat în magazinul de lângă scara blocului. Vânzatoarea era o nou angajată. Nu știa de soarta bunicuței”, mai povestește femeia.

Îmi este tare greu. Am trăit acum cateva minute o durere apăsătoare. Am ieșit să-mi iau ceva dulciuri, pâine și fructe….

Posted by Elena Paula Mate on Saturday, March 28, 2020

”Am cumpărat ce am crezut de cuviință, ulei, zahăr, câteva conserve, cartofi, brânză, încadrându-mă la ceea ce aveam în buzunar. Bunicuța, chircită de bătrânețe și de boală, se sprijinea cu neputință într-un cadru. Tremura și plângea. Nu am întrebat nici dacă are copii sau nepoți”, scrie doamna.

”Mi-a dat un număr de telefon să o sun când ia pensia. Ea nu are credit de ceva vreme. Nu o voi suna când ia pensia. O voi suna să o întreb dacă mai are nevoie de ceva. Până în seara asta nu m-am gândit nici la bătrânețe, nici la singuratate. Și nici nu cred că am să mă mai vait de ceva vreodată”, a continuat ea.

”Am ajuns plângând în scara blocului meu. Am stat ceva timp să mă liniștesc să nu mă vadă Alexandra plângând. Am învățat-o să nu plângă. Să fie puternică. Nu aș fi vrut să mă vadă așa. ‘Nu ai luat nimic, mama mea?’ ‘Am uitat banii acasă, cobor acum să cumpăr’”, mai scrie femeia în postare.

”Nu puteam povesti fetiței prin ce trecusem. Să nu o ia ca pe un avertisment la ceea ce se numește neputința mea, vârsta mea, după ceva vreme care va trece. Oameni buni… Când luați coșuri pline cu de toate întrebați vecinii care sunt singuri și neajutorați dacă au nevoie de pâine și apă. Nu se știe ce ne rezervă cea mai scurtă clipă din viață și nu știm cum rămânem”, se încheie mesajul.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat marţi că a emis Ordonanţa militară 3 prin care se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei. Vârstnicii au parte de restricții speciale, întrucât aceștia sunt cei mai afectați de noul coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×