Caz de coronavirus la UPU Cluj-Napoca. Deputatul USR Emanuel Ungureanu: ”Situaţia e dramatică”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 10:43
Caz de coronavirus la UPU Cluj-Napoca. Deputatul USR Emanuel Ungureanu: ”Situaţia e dramatică”
Deputatul USR Emanuel Ungureanu susţine că o asistentă de la UPU Cluj-Napoca a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus şi se află internată la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj

Deputatul USR Emanuel Ungureanu susţine că o asistentă de la UPU Cluj-Napoca a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus şi se află internată la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj.

Caz de coronavirus la UPU Cluj-Napoca

”Situaţie dramatică la Unitatea de Primiri Urgenţe Cluj! O asistentă de la UPU Cluj a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus şi se află internată la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj”, a scris Emanuel Ungureanu pe contul de Facebook.

”Mai multe asistente şi medici din sistemul de primiri urgenţe au fost testaţi pentru coronavirus şi sunt preventiv în izolare, conform procedurilor. Vestea bună este că mulţi dintre ei au primit primul rezultat şi este negativ”, a spus deputatul USR despre cazul de coronavirus de la UPU Cluj-Napoca.

Emanuel Ungureanu afirmă că trebuie ca epidemiologii să găsească sursa sigură de infectare pentru a diminua răspândirea. Conform deputatului USR, sursa contaminării ar putea fi o pacientă care nu a fost testată la timp de DSP Cluj şi a fost plimbată prin mai multe circuite ale Spitalului Judeţean Cluj.

”Personalul de la UPU Cluj se plânge că nu sunt încă suficiente echipamente de protecție”

”Pentru că nu se testează suficient de mult și se prelucrează greoi probele, pacienții suspecți sunt plimbați prin UPU pe circuite unde sunt și pacienți cu alte diverse patologii. Pericolul de contaminare este major”, a precizat deputatul.

”De 15 zile cer public și oficial planul de acțiune anti coronavirus de la Cluj, nu l-am primit deși sunt deputat de Cluj și vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, cu atribuții directe să caut soluții pentru ocrotirea sănătății populației! Am auzit că a fost aprobat azi sau ieri un plan la nivel de prefectură, fără avizul epidemiologului Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, Fărăian. Foarte grav!”, a mai scris el.

”Personalul de la UPU Cluj se plânge că nu sunt încă suficiente echipamente de protecție, conducerea Spitalului Județean, doamna Director Medical Golea și managerul Șușca nu au explicat public, asumat, cu o prezentare în teren, cum este pregătit circuitul pacienților infectați și neinfectați și nu am auzit nimic despre proceduri de instruire pentru protecția infirmierelor, asistentelor, a medicilor”, a precizat Ungureanu.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia joi dimineața. Astfel, unul dintre cele mai greu încercate ministere în această perioadă, cel al Sănătății, rămâne fără șef în plină criză de coronavirus.

Ludovic Orban a ieșit la noi declarații în plină criză de coronavirus. Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia în plină pandemie de coronavirus, cele mai mari șanse să îl înlocuiască avându-le Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, cel care a fost propus de premier.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×