Caz bizar în județul Botoșani: Un primar a fost declarat decedat pentru a scăpa de un dosar penal!

Eduard Nicolae Popa    Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
07/10/2019, 13:22
Caz bizar în județul Botoșani: Un primar a fost declarat decedat pentru a scăpa de un dosar penal!
Un primar din Botoșani a fost declarat mort de procurori să scape de un dosar *foto: botosaninecenzurat.ro

Caz extrem de ciudat în localitatea Cristești din județul Botoșani, acolo unde primarul Lucian Borfotină de la PSD a fost declarat decedat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani chiar de către prim procurorul Dorina Dragomir. Asta chiar dacă Borfotină este viu și nevătămăt! Prin faptul că edilul a fost declarat mort în acte, Borfotină a scăpat astfel de un dosar penal în care era cercetat pentru neglijență în serviciu, mai multe abuzuri și falsuri, arată site-ul local botosaninecenzurat.ro.

Un primar din județul Botoșani a fost declarat decedat pentru a scăpa de dosarul penal

Lucian Borfotină era cercetat penal alături de secretarul comunei Cristeşti, Bogdan Peţenchea, într-un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu, mai multe abuzuri şi falsuri. Cei doi au fost reclamaţi de o fostă angajată a primăriei, după ce aceasta a fost concediată.

După ce femeia a făcut mai multe plângeri penale și civile împotriva celor doi, reclamanta a observat că dosarul stagnează. Judecătorul care a analizat contestația i-a dat dreptate femeii, după ce a constatat că singurele acte procedurale au fost audierea primarului şi secretarului din Cristeşti, fără administrarea altor probe.

Un primar din Botoșani a fost declarat mort de procurori să scape de un dosar
Un primar din Botoșani a fost declarat mort de procurori să scape de un dosar *foto: botosaninecenzurat.ro

Primarul din Cristești a scăpat de infracțiunile pentru care era cercetat

Judecătorul a solicitat lămuriri asupra dosarului instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani. Nu mică i-a fost mirarea să afle că de fapt bărbatul a fost declarat decedat: „Vă facem cunoscut că în dosarul penal nr, 4338/P/2017, având ca obiect plângerea penală formulată de B. Elena , s-a dispus la data de 30.09.2019 clasarea cauzei cu privire la infracţiunea prevăzută de art. 298 Cod Penal, întrucât a intervenit decesul făptuitorului”, a comunicat Parchetul.

Cât despre celelealte infracţiuni cercetate în dosarul primarului din Cristești, procurorii au tras concluzia că faptele nu există…

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×