Câți bani a primit Pro TV de la Guvern pentru sezonul 2 din serialul Vlad

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
18/07/2019, 20:00
Câți bani a primit Pro TV de la Guvern pentru sezonul 2 din serialul Vlad GALERIE FOTO
Pro TV va primi bani de la Guvern pentru sezonul 2 din serialul Vlad

Pro TV a primit bani de Guvern pentru continuarea serialului Vlad! Producția postului de televiziune din Pache Protopopescu a prins foarte bine la public, iar conducerea a decis că trebuie să realizeze și partea a doua a serialului devenit deja celebru.

Pro TV va primi bani de la Guvern pentru sezonul 2 din serialul Vlad

Așasar, cererea Pro TV de finanțare pentru noul sezon „Vlad” a fost aprobată de Comisia Națională de Prognoză, cea care administrează  schema de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice, potrivit paginademedia.ro.

Pro TV va primi 4,2 milioane de lei din cei 5,4 de milioane de lei solicitați. Suma respectivă reprezintă 35% din bugetul producției, potrivit informațiilor publicate astăzi pe site-ul instituției.

Pro TV va primi bani de la Guvern pentru sezonul 2 din serialul Vlad
Pro TV va primi bani de la Guvern pentru sezonul 2 din serialul Vlad

Pro TV a solicitat ajutor guvernamental și pentru un alt proiect: serialul Profu’

Din datele postate pe site-ul Comisiei de Prognoză, Pro TV mai cere un ajutor de stat și pentru serialul Profu’, pe care îl are în pregătire. Pentru acest proiect, Pro TV a solicitat pe 10 iulie suma de 2,2 milioane de lei, însă cererea pentru Profu’ este, momentan, în analiză.

Atât Vlad, cât și Profu’ sunt licențe cumpărate de la alți producători, așadar nu sunt seriale originale românești. Vlad este realizat după scenariul serialului turcesc Ezel, iar Profu’ are la bază serialul german Der Lehrer.

Proiectul de la Guvern, lansat anul trecut, a fost gândit ca un sprijin pentru industria cinematografică din România. Mai precis, un ajutor dat companiilor care au ca principal obiect de activitate producția cinematografică. Pro TV a profitat imediat de oportunitate și și-a schimbat obiectul principal de activitate din „activități de difuzare a programelor de televiziune” în „activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune”.

Schimbarea domeniului de activitate a fost necesară pentru a îndeplini primul criteriu de selecție și a aplicat pentru ajutor de la Guvern. Tot cu bani de la Guvern a realizat alte două proiecte: episodul de Crăciun din Las Fierbinți și un proiect cu numele Sharks.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×