Catalonia a anunţat independenţa. Oamenii politicii cred că se va ajunge la război civil

Valeriu Tache    Camelia Arsene   
în Hotnews
28/10/2017, 00:08
Catalonia a anunţat independenţa. Oamenii politicii cred că se va ajunge la război civil

A început nebunia în Spania, după ce Parlamentul de la Barcelona a votat, vineri, 27 octombrie, o declaraţie prin care declară independeţa regiunii Catalonia faţă de Spania. Această decizie a fost luată cu 70 de voturi pentru, 10 împotrivă şi două abţineri. Deputaţii catalani care s-au împotrivit independenţei au ieşit din sală şi nu au participat la vot.

După decizia Parlamentului de la Barcelona, Madridul a replicat şi a anunţat că va aplica articolul 155 din Constituţie, care prevede de fapt o preluare a controlului general asupra regiunii care deocamdată se bucură de autonomie. Mai mult, Procuratura Generală din Spania îi va acuza de „rebeliune” pe cei care se fac vinovaţi de declararea independenţei Cataloniei, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al instituţiei.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi din Cupa Romaniei

„Statul de drept va restabili legalitatea în Catalonia!”

Drapelul Spaniei a fost dat jos de pe Parlamentul catalan, iar la Madrid a avut loc de o primă reuniune de urgenţă a Guvenului, care va fi urmată la ora 19:00 de o altă reuniune – extraordinară – a Executivului. Oamenii politici din Spania susţin că în urma acestor decizii ţara este în pragul unui război civil.

„Statul de drept va restabili legalitatea în Catalonia”, a scris vineri pe Twitter premierul spaniol Mariano Rajoy, imediat după ce parlamentul regional al Cataloniei a votat declararea unilaterală a independenţei acestei regiuni, anunţă AFP.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×