Vești proaste vin și din Catalonia, unde a fost depistat primul caz de coronavirus, potrivit TVE, astfel că în Spania sunt în prezent două cazuri înregistrate potrivit news.ro.
Catalonia a înregistrat primul caz de coronavirus
Cazul din Catalonia, confirmat de Departamentul de Sănătate al regiunii, a fost raportat la o zi după cel din Canarias (Tenerife). Viceprim-ministrul Carmen Calvo a anunţat că a alcătuit o comisie interministerială pentru a superviza situaţia Covid-19.
Marţi, autorităţile sanitare chineze au anunţat un nou bilanţ al deceselor provocate de coronavirusul depistat la finalul anului trecut – 2.663.
S-a descoperit tratamentul pentru coronavirus
Până pe 25 februarie, au fost înregistrate peste 80.000 de cazuri de infectare. Gripa provocată de coronavirus este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.
Covid-19 s-a răspândit, în aproximativ două luni, în 35 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 220 de cazuri confirmate și 11 localități închise.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Cu toate acestea, vin și vești bune. Experții chinezi au confirmat, pe baza unor rezultate obținute în uma unor teste clinice, că tratamentul împotriva malariei are efecte certe pentru tratarea pacienților infectați cu virusul coronavirus (COVID-19), notează agenția de presă chineză, Xinhua.
În unanimitate, experții au sugerat ca medicamentul în cauză să fie inclus în următoarea versiune a tratamentului la cât mai multe clinici, cât mai curând posibil, spune Sun Yanrong, director adjunct al Centrului pentru Dezvoltarea Biotehnologiei din China.
De asemenea, Autoritățile chineze cer persoanelor vindecate de coronavirus să doneze sânge pentru tratarea pacienților în stare critică.
Oficialii chinezi au ajuns la concluzia că plasma foştilor pacienţi care au fost infectaţi cu COVID-19 conţine anticorpi ce ar putea să ducă la reducerea sarcinii virale în organismele bolnavilor grav afectaţi de coronavirus.