Catalonia a înregistrat primul caz de coronavirus. Două persoane au contractat virusul în Spania

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
25/02/2020, 18:32
Catalonia a înregistrat primul caz de coronavirus. Două persoane au contractat virusul în Spania
Catalonia a înregistrat primul caz de coronavirus

Vești proaste vin și din Catalonia, unde a fost depistat primul caz de coronavirus, potrivit TVE, astfel că în Spania sunt în prezent două cazuri înregistrate potrivit news.ro.

Catalonia a înregistrat primul caz de coronavirus

Cazul din Catalonia, confirmat de Departamentul de Sănătate al regiunii, a fost raportat la o zi după cel din Canarias (Tenerife). Viceprim-ministrul Carmen Calvo a anunţat că a alcătuit o comisie interministerială pentru a superviza situaţia Covid-19.

Marţi, autorităţile sanitare chineze au anunţat un nou bilanţ al deceselor provocate de coronavirusul depistat la finalul anului trecut – 2.663.

S-a descoperit tratamentul pentru coronavirus

Până pe 25 februarie, au fost înregistrate peste 80.000 de cazuri de infectare. Gripa provocată de coronavirus este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.

Covid-19 s-a răspândit, în aproximativ două luni, în 35 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 220 de cazuri confirmate și 11 localități închise.

Cu toate acestea, vin și vești bune. Experții chinezi au confirmat, pe baza unor rezultate obținute în uma unor teste clinice, că tratamentul împotriva malariei are efecte certe pentru tratarea pacienților infectați cu virusul coronavirus (COVID-19), notează agenția de presă chineză, Xinhua.

În unanimitate, experții au sugerat ca medicamentul în cauză să fie inclus în următoarea versiune a tratamentului la cât mai multe clinici, cât mai curând posibil, spune Sun Yanrong, director adjunct al Centrului pentru Dezvoltarea Biotehnologiei din China.

De asemenea, Autoritățile chineze cer persoanelor vindecate de coronavirus să doneze sânge pentru tratarea pacienților în stare critică.

Oficialii chinezi au ajuns la concluzia că plasma foştilor pacienţi care au fost infectaţi cu COVID-19 conţine anticorpi ce ar putea să ducă la reducerea sarcinii virale în organismele bolnavilor grav afectaţi de coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×