Cât va costa o călătorie cu metroul, după greva Metrorex

Maria Cristina   
în Stiri mondene
15/11/2018, 14:49
Cât va costa o călătorie cu metroul, după greva Metrorex
Cât va costa o călătorie cu metroul, după greva Metrorex

Cât va costa o călătorie cu metroul, după greva Metrorex! Lucian Șova a spus că negocierile sindicaliștilor cu reprezentanții Ministerului Transporturilor drept „șantaj”, considerând că dacă majorarea salarială de 42% a sindicaliștilor administrației Metrorex se va aproba, prețul unei călătorii cu metroul va crește considerabil.

„Dacă azi noi vom ceda nu negocierii, ci şantajului la care sunt supuşi nu angajaţii Metrorex, nu conducerea Metrorex, nu conducerea Ministerului Transporturilor, ci sutele de mii de bucureşteni care beneficiază de acest serviciu, practic fiecare bucureştean va trebui ca, de la data în care va intra în vigoare un contract colectiv de muncă care să prevadă o creştere cu 42 la sută a salariilor, fiecare călător va plăti echivalentul unei pâini pe zi, pâine care în loc să fie mâncată acasă, va fi transferată celor de la metrou, mai ales în beneficiul liderilor sindicali”, a declarat Lucian Şova, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute după ce negocierile cu sindicaliştii de la metrou s-au încheiat fără niciun rezultat, potrivit News.ro.

Cât va costa o cartelă de metrou, după majorarea salariilor

Lucian Șova  spune că o călătorie la metrou va crește de la 2,5 lei la 4. Așadar, un bucureștean va scoate din buzunar 8 lei pentru o cartelă cu două călătorii, cu 3 lei mai mult decât prețul pe care îl are acum.

„Dacă noi vom accepta creşterea de 42% la salarii, aceasta nu va putea fi dusă decât în costurile biletului de călătorie. Vreau să ştie toţi bucureştenii că, practic, astăzi noi cu toţii suntem supuşi unei presiuni sindicale care trebuie, în viziunea celor care ameninţă cu greva, să conducă la creşterea preţului la biletul de metrou la 4 lei o călătorie, 8 lei două călătorii. Mie nu mi se pare că acest lucru poate fi acceptat nici de către Ministerul Transporturilor, nici de către administraţia Metrorex, nici de către cetăţenii care circulă cu metroul”, a mai spus Şova, potrivit  News.ro.

Grevă generală la metrou

Sindicaliștii au anunțat că va urma o grevă generală luni, 19 noiembrie, între orele 04:00-16:00.

 „După toate demersurile nu am reușit s-a încheiem un contract colectiv de muncă pe 2018, 2019. Ieri eram pe cale de a ne înțelege, dar ministrul Lucian Șova a intervenit ca acest conflict să nu se rezolve. Nu putem decât să ne îndreptăm spre o grevă generală. De luni, trenurile să nu mai circule între orele 4 și 16, nu doar 2 ore cum s-a întâmplat azi”, a declarat Ion Rădoi, liderul USLM.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×