Cât trăiește o pisică + 9 alte curiozități despre pisici

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
17/09/2018, 23:41
Cât trăiește o pisică + 9 alte curiozități despre pisici
Cat traieste o pisica? Vezi ce spun specialistii!

Se spune că are nouă vieți, dar câți ani trăiește o pisică? Ei bine, specialiștii spun că, în cazul în care nu-și epuizează toate cele 9 vieți, o pisică poate să trăiască până la 15 ani! Depinde însă și mediul în care trăiește animalul.

Se spune că oamenii care dețin pisici trăiesc mai mult, sunt mai sănătoși și mai relaxați. Așadar, pe lângă o casă fără șoareci, pisica influențează în bine viața persoanelor pe lângă care trăiește!

Citește și Beneficiile de a avea în casă o pisică sau un câine. Cu ce animal în preajmă crește mai sănătos copilul!

Citește și Și-a pierdut mâinile și picioarele după ce a fost lins de propriul câine

Cât trăiește o pisică? Mediul în care trăiește influențează anii pisicii

Cât trăiește o pisică de apartament

O pisică de apartament duce o viață foarte liniștită, unde hrana îi este asigurată în mod constant, iar ea este protejată elementele naturii. Viața trăită în curățenie, având la dispoziție pe cineva care să o hrănească și să îi schimbe litiera este perfectă pentru o pisică. Dacă este crescută de la o vârstă fragedă în apartament, nu va avea mari curiozități în a explora lumea de afară și pericolele ei. Cu o îngrijire medicală adecvată, pisica poate atinge cu siguranță vârsta de 12-15 ani.

Cât trăiește o pisica maidaneză

Spre deosebire de pisica de apartament, cea care este crescută la curte trece prin experienâa unui alt stil de viață ce presupune cantități mai mari de stres. Instinctul ei de supraviețuire o ține alertă pentru a scăpa de câini, oameni agresivi sau trafic. Ea vânează păsări si rozătoare sau caută prin gunoaie. Își găsește culcuș sub mașini, în subsoluri de blocuri sau sub veranda unei case. Poate fi otrăvită, lovită de o mașină, se poate îmbolnăvi sau poate fi oricând sfâșiată de un câine. În astfel de condiții nu este de mirare că pisica nu trăiește mai mult de doi-cinci ani.

Mai sunt însă și excepții! Poppy, o pisică crescută de o famile britanică, care deţinea recordul de cea mai bătrână pisică din lume, a murit în urma unei infecţii. Pisica avea 24 de ani şi a moştenit titlul de cea mai bătrână pisică din lume după moartea lui Pinky, o pisică de 23 de ani din statul american Kansas. Recordul de cea mai bătrână pisică din toate timpurile aparţine pisicii Creme Puff, care a trăit în Texas şi care a ajuns la vârsta de 38 de ani şi 3 zile, până la moartea sa, în 2005.

Adevărul este că pisicile se maturizează foarte repede în prima perioadă de viață, atingând echivalentul a 24 de ani umani în doi ani. Așa că o pisică de 12 ani ar avea cam 65 în ani umani.

9 curiozități legate de pisici

1. Exista mai mult de 500 de milioane de pisici domestice in lume

2. Inima unei pisici bate de doua ori mai repede decat a unui om

3. Cea mai mare rasa de pisici domestice este Ragdoll. Cea mai mica rasa de pisici este Singapura.

4. Aproape toate pisicile Calico sunt femele.

5. Cel mai puternic semn de afectiune al pisicii este tremuratul cozii.

6. O pisica de 3 anisori are 21 de ani umani, cand implineste 8 ani poate sarbatori 40 de ani umani, iar la 14 ani a iesit deja la pensie, deoarece numara 70 de ani omenesti.

7. O pisica domestica traieste in medie 15 ani. Pisicile vagaboande traiesc in medie 3-5 ani.

8. Puss este cea mai longeviva pisica din lumea. Ea a trait 36 de ani.

9. Cand pisica ta din coada inseamna ca are un conflict intern. Gestul va inceta cand va lua o decizie. De exemplu, daca sta in fata usii si da din coada, nu este sigura daca vrea sa iasa afara in frig sa se joace sau sa ramana la caldura in casa.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×