Telefonul a devenit un obiect de care oamenii sunt din ce în ce mai ataşaţi, însă s-a descoperit că, cu cât îl ţinem mai aproape, cu atât este mai dăunător! Un raport publicat de Departamentul de Sănătate Publică din statul american California arată că folosirea intensă, pe termen lung, a telefonului mobil, poate dăuna grav sănătăţii utilizatorilor, mai ales a copiilor!
Telefoanele mobile emit unde radio atunci când trimit şi primesc semnale către şi de la antene, iar unii experţi au susţinut de mult timp că aceste frecvenţe ar provoca leziuni cerebrale, mai ales în cazul copiilor şi adolescenţilor. În România, rata de adopţie a telefoniei mobile se apropie de 100%, la jumătatea anului 2017 existând, conform ANCOM, peste 22,2 milioane de cartele SIM active.
Cât de nociv este telefonul asupra sănătăţii omului!
„Creierele copiilor continuă să se dezvolte până la finalizarea adolescenţei şi sunt mai afectaţi de folosirea telefoanelor mobile”, a declarat medicul american dr. Karen Smith. „Părinţii ar trebui să restricţioneze timpul pe care copiii lor şi-l petrec folosind telefoane mobile şi să îi încurajeze să le închidă noaptea.”
Agenţia Internaţională pentru cercetare a cancerului din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a clasificat câmpurile electromagnetice produse de undele radio ca fiind posibil cancerigene pentru oameni, prezentând un risc crescut de apariţie a glioamelor, tumori canceroase cerebrale maligne, asociate folosirii telefoanelor mobile.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Sugestii pentru a face mai sigură folosirea telefoanelor mobile:
– Ţine telefonul cât mai departe de corpul tău
– Foloseşte telefonul mai puţin atunci când eşti într-o zonă cu semnal slab.
– Foloseşte o cască de tip hands free şi dă-o jos când nu eşti într-un apel.
– nu folosi produsele despre care se spune că blochează radiaţiile electromagnetice. Acestea fac ca telefoanele să emită şi mai multe radiaţii.
– Vorbeşte cât mai puţin.
– Trimite SMS-uri, pe cât posibil, în locul apelurilor.
– Ţine bateria telefonului încărcată, acesta emite mai multe radiaţii când bateria e descarcată.
– Nu pune telefonul la ureche până când interlocutorul nu răspune la apelul tău