Câţi bani sunt dispuşi românii să scoată din buzunar pentru cadourile de Crăciun!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
20/12/2017, 11:40
Câţi bani sunt dispuşi românii să scoată din buzunar pentru cadourile de Crăciun!

Moş Crăciun ar trebui să ajungă la fiecare dintre noi! Un studiu arată câţi bani sunt dispuşi românii să scoată din buzunar pentru cadouri! O sumă cuprinsă între 100 şi 200 de euro este alocată de 34,4% dintre români pentru achiziţia cadoului de Crăciun, în timp ce 28% dintre ei alocă între 50 şi 100 de euro, arată un studiu.

Totodată, doar un sfert dintre respondenţi spun că alocă mai mult de 200 de euro pentru cumpărarea cadourilor de Crăciun. „Cei mai mulţi români, 34,4%, cheltuiesc între 100 şi 200 de euro. Aproape 28% dintre ei alocă între 50 şi 100 de euro, în timp ce 12,5% dintre cei ei nu alocă mai mult de 50 de euro pentru acest lucru. În ceea ce priveşte valoarea individuală a cadourilor, trei sferturi dintre români nu sunt dispuşi să cheltuie mai mult de 50 de euro”, se arată în studiu.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cât cheltuie românii anul acesta pentru cadourile de Crăciun! 

În plus, doar 17,5% dintre respondenţi vor aloca între 50-100 de euro pentru un singur cadou, în vreme ce numai 2,2% vor cheltui peste 200 de euro pe un cadou. Totuşi, sărbătorile de iarnă pun presiune pe bugetul românilor. Mai mult de o treime dintre respondenţi afirmă că alocă aproximativ 20-30% din bugetul lunar pentru cumpărarea cadourilor, în vreme ce 25% alocă doar 10-20% din buget. La polul opus, numai 2,2% dintre români alocă mai mult de jumătate din bugetul lunar pentru cumpărarea cadourilor.

Totodată, românii preferă să ofere cadouri doar pentru 2-3 persoane, în special familia restrânsă. Astfel, 35,9% dintre respondenţi oferă cadouri pentru 3-5 persoane şi doar un sfert dintre ei se gândesc la mai mult de 5 persoane. „Peste 72% dintre români preferă să ofere cadouri doar soţului sau soţiei, copiilor şi părinţilor. Mai puţin de 17% dintre ei se gândesc să ofere cadouri şi bunicilor, nepoţilor, verilor, unchilor sau mătuşilor, în vreme ce numai 6,7% cumpără cadouri şi pentru colegii de muncă sau de şcoală”, se arată în studiu.

Închide ×