Cât câștigă un elev care muncește într-un restaurant de sărbători. Suma nu e de neglijat

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
28/12/2018, 09:09
Cât câștigă un elev care muncește într-un restaurant de sărbători. Suma nu e de neglijat GALERIE FOTO
Cât câștigă un elev care muncește într-un restaurant de sărbători. Suma nu e de neglijat

În timpul sărbătorilor de iarnă românii cheltuiesc mulți bani, însă există o categorie care fac exact opusul! Este vorba despre unii dintre elevi și studenți, care au decis să renunțe anul acesta la distracție și să muncească. Aceștia câștigă destul de bine pentru câteva ore bune petrecute printre clienții restaurantelor sau… de ce nu, chiar în bucătăria localurilor. Ei sunt mulțumiți de salariul primit, iar angajatorii își freacă mâinile de bucurie și au mărturisit că adolescenții sunt ca o mană cerească în această perioadă.

„Ei au un program flexibil, pot să-şi aleagă zilele, pot să-şi aleagă intervalul orar în care vin să lucreze și atunci fiecare îşi alege cât de mult vrea să câştige. Poate să câştige 400, 500, 800, poate să ajungă lejer la o mie de lei”, a declarat Nicoleta Pălăduță, coordonator formare. relatează stirileprotv.ro.

Cât câștigă un elev care muncește într-un restaurant de sărbători

În ciuda faptului că nu au experineță, dorința adolescenților uriașă de a munci, dar și cea de a-și rotunji economiile sunt suficiente ca să devină angajați în această perioadă a sărbătorilor de iarnă. Salariile acestora pornesc de la câteva sute de lei şi pot ajunge şi la peste 2.500 de lei. Printre liceenii care muncesc în această vacanță se numără și Elena, care este în clasa a X-a.  Ea a renunțat la distracția cu prietenii și clipele minunate petrecute în familie ca să lucreze în restaurantul unui hotel din Brașov.

„Îmi place foarte mult să gătesc, dar mai mult îmi place pe sală, ca ospătar. Eu nu mă văd fără să fac nimic, trebuie să fac ceva”, a mărturisit Elena, conform sursei citată mai sus.

Adolescenta nu e singura elevă din local care lucrează temporar aici. Și Daniel își petrece sărbătorile prin muncă. În plus, pentru el este a doua vacanţă de iarnă pe care o petrece la muncă.

„Aici îţi trebuie foarte multă forţă şi este foarte greu la început. Părinţii sunt foarte bucuroşi că lucrez, deoarece fac o muncă, fac un ban”, a declarat Daniel.

Un grup de prieteni care au ieșit la un restaurant, unde sunt serviți de tineri fără experiență

Tot în Brașov, patronii unui loc de joacă au bătut palma cu un adolescent care lucrează deja aici de patru luni și a dezvăluit că cel mai mult îl motivează câştigul.

„Studenţii sunt plini de energie, sunt dezinvolţi şi în acelaşi timp responsabili. Din punct de vedere salarial beneficiază de aceleaşi lucruri. Reprezintă o alternativă prin faptul că forţa de muncă specializată e greu de găsit”, a explicat Dan Frunzescu, director loc de joacă, pentru sursa citată mai sus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×